Május 23–29.: Összegyűjtöttük a hét legszínesebb programjait!

Írta: ,

Ezen a héten bulizhatsz a Vad Fruttik koncertjén, részt vehetsz Zacher Gábor előadásán, nosztalgiázhatsz Sub Bass Monsterrel, és még egy mopsz parádéra is ellátogathatsz!

HÉTFŐ – május 23. Kép forrása: kalligram.com

1/7 HÉTFŐ – május 23.

Erős Ferenc: Psziché és hatalom – kötetbemutató – Írók Boltja

A bemutatásra kerülő kötet a szerző tanulmányaiból és előadásaiból állt össze, melyek közös pontja az a kérdés, hogy milyen pszichológiai bázisra épül a hatalom és az erőszak.

Vajon mit tudnak mondani a „pszicho-tudományok” a politika irracionalizálódásáról, az antidemokratikus rendszerek, zsarnokságok és totalitarizmusok lélektani alapjairól és e rendszereknek az egyénekre és közösségekre gyakorolt traumatikus hatásáról?

A szerző mellett Szalai Erzsébet és Kovai Melinda is jelen lesz, a beszélgetést pedig Mészáros Sándor vezeti.

KEDD – május 24. Kép forrása: tumblr, femme-provocateur

2/7 KEDD – május 24.

Társadalmi nem: elméleti megközelítések, kutatási eredmények – Magyar Tudományos Akadémia

Ha a hét elején van kapacitásod egy kicsit a tudomány oltárán áldozni, akkor ebben a rendkívül érdekes, egész napos programban nem fogsz csalódni! „Nemi sztereotípiák és női identitások”, „Munkamegosztás és a társadalmi nem”, „A feminizmus szociálpszichológiája: attitűdök, identitás és cselekvés” – ilyen és ehhez hasonló érdekes témákkal vár az MTA. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

Harcosok Klubja a tüdőrák ellen – Aranytíz Kultúrház

A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság közös rendezvényén tüdőgyógyász szakorvosok tartanak előadást a lehetséges terápiákról, de lehetőség nyílik a betegekkel is találkozni, beszélgetni.

A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyet az itt található elérhetőségek egyikén tehetsz meg.

SZERDA – május 25. Kép forrása: millerspictures.com

3/7 SZERDA – május 25.

Függök, tehát létezem – Zacher Gábor előadása – Aranytíz Kultúrház Színházterem

A Belvárosi Szabadegyetem szervezésében a közkedvelt toxikológus, Zacher Gábor előadását hallgathatod meg ezen a napon. A főorvossal nem másról beszélgetnek, mint a Magyarországon sajnos súlyos problémának számító alkoholizmusról, dizájnerdrogokról, hétköznapi függőségeinkről, és természetesen a megelőzés lehetőségei is szóba kerülnek.

Nyár nyitó buli az Antonia Vai Banddel – KOBUCI Kert

A „bohém souldívának” keresztelt fiatal svéd énekesnő egyedi és innovatív zenei világával varázsol el téged, ha ellátogatsz a Kobuci Kert Nyár nyitóbulijára. Az aranytorkú énekesnő újító zenéje nagy mértékben merít a folk, pop, és jazz stílusokból. Legyél Te is részese az izgalmas zenei utazásnak!

CSÜTÖRTÖK – május 26. Kép forrása: Facebook/Budapest Park

4/7 CSÜTÖRTÖK – május 26.

Deniz, Sub Bass Monster – Budapest Park

Csütörtökön igazi hip-hop kavalkádra számíthatsz a Budapest Parkban! A népszerű szabadtéri helyen a Fonogram-díjas magyar rapper, énekes és dalszövegíró, Deniz adja a talpalávalót, rappertársa pedig nem más lesz, mint a gyulafirátóti fenegyerek, Sub Bass Monster!

Felnőtt JátszóParty! – Eleven Park

Ki mondta, hogy csak kisgyerekek járhatnak játszóházba? A szórakozni vágyó felnőttek egy 4000 négyzetméter alapterületű játszóházban lazíthatnak, ráadásul nem mindennapi környezetben. Trambulinozhatsz, falat mászhatsz, kipróbálhatod a kalandvárat, de akár búvárkodhatsz is a labdákkal teli medencében!

5/7 PÉNTEK – május 27.

Vad fruttik – Budapest Park

„Lehetek én is, lehetek én is az egyetlen...” A népszerű magyar banda, a Vad Fruttik a Budapest Parkban készül egy őrületes koncertet adni. Itt garantáltan kieresztheted az egész hét alatt felgyülemlett gőzt!

Thissizz Âme – Akvárium Klub

Ha Te inkább az elektronikus zene szerelmese vagy, akkor sem kell otthon csüggedned péntek este. Az Thissizz néven futó elektronikus zenei sorozat, melynek mottója „Thissizz Music, Thissizz Love, Thissizz Party”, 4 Dj-vel örvendezteti meg a nagyközönséget.

A buli házigazdái: Âme, Yvel & Tristan, Dj Sobek, és Metha.

SZOMBAT – május 28. Kép forrása: refinery29.com

6/7 SZOMBAT – május 28.

II. Országos Mopsz Parádé – Összefogás a mopszokért – Strázsa Kutyaiskola És Panzio

Ha nagy kutyarajongó vagy, és szereted a kissé bohókás természetű mopszokat, akkor ezt a programot neked találták ki!

Az esemény a mopsz fajtamentés jegyében szerveződött, így egyúttal a beteg mopszok segítéséhez is hozzájárulhatsz. Sok-sok meglepetés vár rád ezen a napon: programok, trükkverseny, bemutatók, jótékonysági tombola értékes nyereményekkel, és persze rengeteg tündéri mopsz.

Természetesen a tombolán befolyt összeget a Mopsz Fajtamentés Alapítvány kapja. A rendezvényre becsületkasszás támogató jegy ellenében léphetsz be.

VASÁRNAP – május 29. Kép forrása: pronaykastely.hu

7/7 VASÁRNAP – május 29.

Szép Ernő nyomán – Fiú, leány, bor – Prónay-kastély, Alsópetény

„A Prónay-kastély egyik szalonjában éppen a badacsonyörsi Csendes Dűlő Szőlőbirtok borkóstolója zajlik, amikor betoppan a késve érkező fiú. Már csak a lány mellett van szabad hely…” 

Így kezdődik a Hírös Gasztroszínház legborosabb előadása, ami lazán követi Szép Ernő Fiú, leány című romantikus vígjátékának cselekményét. 

Ráadásul ugyanazokat a kiváló borokat kóstolva nézheted végig a darabot, melyeket maguk a szereplők is fogyasztanak!