Május 23–29.: Összegyűjtöttük a hét legszínesebb programjait!

Gájász Enikő
Írta: ,

Ezen a héten bulizhatsz a Vad Fruttik koncertjén, részt vehetsz Zacher Gábor előadásán, nosztalgiázhatsz Sub Bass Monsterrel, és még egy mopsz parádéra is ellátogathatsz!

HÉTFŐ – május 23. Kép forrása: kalligram.com

Erős Ferenc: Psziché és hatalom – kötetbemutató – Írók Boltja

A bemutatásra kerülő kötet a szerző tanulmányaiból és előadásaiból állt össze, melyek közös pontja az a kérdés, hogy milyen pszichológiai bázisra épül a hatalom és az erőszak.

Vajon mit tudnak mondani a „pszicho-tudományok” a politika irracionalizálódásáról, az antidemokratikus rendszerek, zsarnokságok és totalitarizmusok lélektani alapjairól és e rendszereknek az egyénekre és közösségekre gyakorolt traumatikus hatásáról?

A szerző mellett Szalai Erzsébet és Kovai Melinda is jelen lesz, a beszélgetést pedig Mészáros Sándor vezeti.

KEDD – május 24. Kép forrása: tumblr, femme-provocateur

Társadalmi nem: elméleti megközelítések, kutatási eredmények – Magyar Tudományos Akadémia

Ha a hét elején van kapacitásod egy kicsit a tudomány oltárán áldozni, akkor ebben a rendkívül érdekes, egész napos programban nem fogsz csalódni! „Nemi sztereotípiák és női identitások”, „Munkamegosztás és a társadalmi nem”, „A feminizmus szociálpszichológiája: attitűdök, identitás és cselekvés” – ilyen és ehhez hasonló érdekes témákkal vár az MTA. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

Harcosok Klubja a tüdőrák ellen – Aranytíz Kultúrház

A Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság közös rendezvényén tüdőgyógyász szakorvosok tartanak előadást a lehetséges terápiákról, de lehetőség nyílik a betegekkel is találkozni, beszélgetni.

A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, melyet az itt található elérhetőségek egyikén tehetsz meg.