Május 16–22.: Ezek lesznek a jövő hét legizgalmasabb programjai

Írta: ,

Lemezbemutató, fényjáték, Shakespeare „összes”, kézműves sörök, gyümölcsös fröccsök, profin frizbiző kutyák – ez a hét sem fog unalmasan telni!

HÉTFŐ – május 16. Kép forrása: miniversum.hu

1/7 HÉTFŐ – május 16.

Miniversum 2. születésnap Fényfesték és fényjáték Miniversum

Ha kisfiad van, vagy esetleg a pasid szereti a technikai dolgokat, látogassatok el a Miniversumba, ahol a miniatűr városok világa és profi audiovizuális technika vár.

Ez a kiállítás egy teljes termet beborító különleges fényjátékot és fényfestést tartogat számotokra – megtekinthetitek mind az éjszakai, mind a nappali világot, így hulló csillagokat, sarki fényt, sőt hőlégballonos repülést is láthattok!

Mi több, egy Guinness-rekord kísérlet részese lehetsz, mely az „egy napon, egy helyen a legtöbb, fényképpel regisztrált kisvonat” címet viseli. Akár egy plüss vonattal is hozzájárulhatsz a világrekord megvalósításához!

KEDD – május 17. Kép forrása: Facebook/Random Trip

2/7 KEDD – május 17.

Random Trip – A38

Már szinte köztudott, hogy kedden az A38-on állandó jelleggel vár a Random Trip! 100% improvizáció, 100% profizmus.

Az előadók között ezúttal Tóth Verát, Zentai Márkot, Gábor Andort, Szebényi Danit és Fehérvári Attist köszönthetjük, és természetesen a klubest alapító atyjait, Delov Jávort és Dj Q-Cee-t.

A fellépők minden alkalommal hatalmas jammelésbe kezdenek a színpadon, ráadásul jó időben a tetőteraszon rendezik meg a koncertet, így a fantasztikus budapesti panorámában is gyönyörködhetsz tánc közben!

SZERDA – május 18. Kép forrása: sty.gd

3/7 SZERDA – május 18.

Shakespeare 400+ - Magyar Állami Operaház

A Magyar Állami Operaház megrendezi a valaha volt legnagyobb és legsokszínűbb fesztiválját, melynek apropó nem más, mint Shakespeare, az egyik legnagyobb angol szerző halálának 400. évfordulója.

Három helyszínen 17 különféle adaptáció lesz megtekinthető május 18. és június 2. között.

Igazi kulturális ínyecségnek ígérkezik!

CSÜTÖRTÖK – május 19. Kép forrása: orangeblossomcatering.com

4/7 CSÜTÖRTÖK – május 19.

Corvin Sétány - II. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Végre elérkezett a várva várt jó idő, és ezt jól tudják a különböző szabadtéri programok szervezői is, így igyekeznek gondoskodni a megfelelő mennyiségű folyadékbeviteledről.

És hát mi eshetne jobban a szabadban, egy napsütéses napon, mint egy jó hideg csapolt sör! A sörfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválján négy napon át megközelítőleg 30 kiállító több mint 100 típusú csapolt és üveges sörét kóstolhatod meg, mindezt az impozáns Corvin Sétányon.

A belépés díjtalan!

PÉNTEK – május 20. Kép forrása: halfbakedharvest.com

5/7 PÉNTEK – május 20.

Fröccs Piknik Fesztivál – Városliget

Ha te inkább a bort kedveled a sörrel szemben, akkor számodra városligeti Fröccs Piknik Fesztivál a nyerő program! 

Főszerepben a Fröccs nevezetű szomjoltó lesz – vigyél magaddal egy plédet és csapj egy hatalmas pikniket a barátaiddal az erdő árnyékában! 

Street food, utcazene, gyümölcsös italok, mi kell még? A belépés díjtalan, és még a fesztiválkártyával sem kell bajlódnod!

SZOMBAT – május 21.

6/7 SZOMBAT – május 21.

Activia Fusion Vízijóga - Városligeti-tó

Jóga a tó közepén? Naná!

:) A gyakorlatokat ráadásul nem egy szokványos stégen, hanem egy külön erre az alkalomra épített különleges víziszínpadon végezhetik majd a látogatók, profi oktatók vezetésével. Az eseményt még különlegesebbé teszi, hogy egész idő alatt a Miskolci Nemzeti Színház Kamarazenekara biztosítja majd az élőzenei-aláfestést. De ha „tengeri beteg” vagy, a parton is lesznek órák!

DOG CHOW - Strázsa Kutyaiskola, Népliget

Nem kell tovább keresgélned, íme a hét legbájosabb programja! Kiakad a cukiság-mérő, mert itt bizony nem akármilyen versenyről van szó. A DOG CHOW Frisbee Kupa során ugyanis különböző kutyás frizbis számokban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A bajnokság mellett más érdekes kutyás programokkal is várnak téged a szuper szabadtéri programon!

VASÁRNAP – május 22. Kép forrása: tumblr, realquiet

7/7 VASÁRNAP – május 22.

Magyar Természet Napja - Szent István Park

Ha szereted és tiszteled a természetet (ahogy mindenkinek tennie kéne), látogass el vasárnap a Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület által rendezett Magyar Természet Napjára.

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai természeti értékek és erőforrások fontosságára, és itt a hozzád hasonlóan gondolkodókkal közösen tehetsz környezeted épségéért, és szépségének megtartásáért.