5 hely Magyarországon, ahol a legjobbakat tudsz biciklizni

Szirák Viki
Írta: ,

A nyár kétség kívül a kirándulás időszaka, Magyarországon pedig annyi látnivaló van, hogy három napsütéses hónap alatt csak egy kisebb részét ismerheted meg közelebbről. Idén viszont érdemes elővenned a biciklidet, és két keréken bebarangolni a meseszép vidékeket, hiszen nem csak sportosabb leszel tőle, de egészen új szemszögből ismerheted meg az ország legszebb pontjait. Mutatunk is néhány kerékpárral bejárható vidéket, amit egyenesen imádni fogsz!

A Velencei-tó tökéletes helyszín, ha szeretnél biciklire pattanni, és egy egész délutánt eltölteni a környéken.

A tavat szinte teljes egészében kiépített kerékpárút veszi körül, és csak kisebb szakaszokon kell autós úton haladnotok, de cserébe itt is csodaszép látvány tárul eléd.

Egyes területein erdők mellett tekerhetsz el, máshol pedig a tavat csodálhatod meg, így egyenesen imádni fogod a kilátást.

Körülbelül 30 km hosszú az egész szakasz, így normál tempóban két, maximum három óra alatt körbe is tekerhető, még abban az esetben is, ha egy tíz perces pihenőt is beiktattok.

Budapesten rengeteg bicikliút van, de ha nem a városban szeretnél tekerni, hanem inkább a közelében, válaszd Szentendrét! A Margit híd budai hídfőjénél helyezkedik el az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárútvonal, ahonnan érdemes elindulnod Óbuda felé.

Már itt is elég szuper a látvány, hiszen a parton tudsz haladni a bicikliddel, egészen Pünkösdfürdőig, ahol egy kis hídon kell átkelned a Barát-patakon. Ezt követően több módon is eltekerhetsz Szentendrére: a 11-es főút mellett elhelyezkedik egy bicikliút, de sokan imádják az ártéri erdőt, ahol egy kiépített kerékpárúton mehetsz végig, csodaszép vidéken. Arra viszont készülj fel, hogy innen kijutva egy földút vár rád, ahonnan viszonylag hosszabb ideig kell tekerned, mire eljutsz Szentendre határáig.

Azonban a 35-40 kilométeres túra így garantáltan izgalmas és felejthetetlen lesz!