Ha csak egy karácsonyi vásárra látogatsz el idén, ezek közül válassz!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az adventi vásárok eredetileg Németországból és Ausztriából erednek, így nem véletlen, hogy a legszebb karácsonyi forgatagok Európában találhatóak. Összegyűjtöttünk neked néhány híres és csodaszép vásárt, amelyekre legalább egyszer az életben érdemes ellátogatnod!

Bécs, Ausztria Kép forrása: topinspired.com

Az osztrák fővárosban évente csaknem 20 karácsonyi vásár is nyílik, amelyek közül a leghíresebb és legnagyobb a Városháza előtt felállított Christkndlmarkt, amelyet idén már a 26. alkalmommal rendeznek meg.

A vásárra családdal és barátokkal is érdemes kilátogatni, a rengeteg különleges program mellett az ausztriai ünnepek legkülönlegesebb gasztronómiai kínálatával találkozhatunk itt: forralt borral és a híres forralt tojáslikőrrel, mézeskaláccsal, vaníliás kiflivel, karamellás almával és még rengeteg finomsággal.

Mivel Bécsbe akár vonattal is ki tudsz utazni néhány óra alatt, egy hétvégi nap éppen ideális arra, hogy ezt a vásárt meglátogasd.

Bolzano, Olaszország Kép forrása: flickr.com

A Dél-Tirolban található Bolzano városkájában az osztrák hagyományoknak megfelelő karácsonyi vásárt rendeznek meg minden évben, amely november végétől egészen januárig tart.

A Piazza Walter-en közel 100 karácsonyi faházikót építenek fel, ahol az árusok a legkülönlegesebb karácsonyi ajándékokat árulják: üvegből, fából, papírból készült díszeket, játékokat és apró hangszereket.

A bolzanoi vásáron a forralt bor mellett kínálnak sörkülönlegességeket is, és a város híres édességét, a zelten-t, amelyet aszalt datolya, füge és más szárított gyümölcsök tesznek különleges ízűvé.

A vásáron gyakran lehet elcsípni kisebb zenekarok ünnepi koncertjét is, akik főleg a templom mellett felállított faházban szoktak fellépni az adventi időszakban.