A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal - szerintünk

Zabolai Margit
Írta: ,
A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal - szerintünk

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár – de a budapestiek inkább egy jó fröccsre vagy limonádéra ülnek ki egy teraszra, ahonnan még a városukban is gyönyörködhetnek. Bónusz pont, hogy ezeken a helyeken ráadásul jókat is ehetsz, miközben a lenyűgöző látványra csorgatod a nyálad.

Ligeti romantika: Városliget Café & Restaurant

Békebeli idők, otthonos hangulat és ismerős ízek. Bár a Városliget Caféra a tulajdonosok elsősorban étteremként tekintenek, a kávézó részben szívesen látják azokat is, akik csak egy finom italra ülnének be a ligeti fák szomszédságába.

Az 1895-ben alapított étterem a századfordulós Pest eleganciáját, könnyedségét, a polgári életérzés csempészi vissza ma is a Városliget látogatóinak mindennapjaiba, így itt egy kávét meginni olyan, akár egy időutazást tenni a századfordulóhoz.

A környezettel pedig – Budapest első közparkjával, Vajdahunyad Várával és a városligeti tóval – nehéz felvenni a versenyt.

Ottlétünket a kedves kiszolgálás és a páratlan kilátás tette feledhetetlenné. Gyerekekkel is jöhetünk, hiszen kedves játszósarok várja a lurkókat, mi pedig mindeközben méltó pihenésben és gasztro-kényeztetésben részesülhetünk.

A lombok felett: Hermina Terasz

Nem kell sokkal messzebb menni azért sem, hogy a Liget fáit madártávlatból csodálhasd.

A Hermina és az Ajtósi út felöli sarkon ugyanis, a város fölé magasodva áll a Hermina Terasz, ahol elegáns, mégis barátságos környezetben, a Liget fáinak lombkoronájára nézve, kényelmesen fogyaszthatod ebéded, vacsorád vagy éppen kávédat, teádat, kellemes háttérzene kíséretében.

A föld fölött hat méter magasan kialakított étterembe lifttel is fel lehet jutni, így babakocsival vagy kerekesszékkel sem akadály a megközelítés, és veled érkező négylábú kedvencedet is szívesen látják.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)