A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal – szerintünk

A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal – szerintünk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal – szerintünk

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár – de a budapestiek inkább egy jó fröccsre vagy limonádéra ülnek ki egy teraszra, ahonnan még a városukban is gyönyörködhetnek. Bónusz pont, hogy ezeken a helyeken ráadásul jókat is ehetsz, miközben a lenyűgöző látványra csorgatod a nyálad.

Ligeti romantika: Városliget Café & Restaurant

Békebeli idők, otthonos hangulat és ismerős ízek. Bár a Városliget Caféra a tulajdonosok elsősorban étteremként tekintenek, a kávézó részben szívesen látják azokat is, akik csak egy finom italra ülnének be a ligeti fák szomszédságába.

Az 1895-ben alapított étterem a századfordulós Pest eleganciáját, könnyedségét, a polgári életérzés csempészi vissza ma is a Városliget látogatóinak mindennapjaiba, így itt egy kávét meginni olyan, akár egy időutazást tenni a századfordulóhoz.

A környezettel pedig – Budapest első közparkjával, Vajdahunyad Várával és a városligeti tóval – nehéz felvenni a versenyt.

Ottlétünket a kedves kiszolgálás és a páratlan kilátás tette feledhetetlenné. Gyerekekkel is jöhetünk, hiszen kedves játszósarok várja a lurkókat, mi pedig mindeközben méltó pihenésben és gasztro-kényeztetésben részesülhetünk.

A lombok felett: Hermina Terasz

Nem kell sokkal messzebb menni azért sem, hogy a Liget fáit madártávlatból csodálhasd.

A Hermina és az Ajtósi út felöli sarkon ugyanis, a város fölé magasodva áll a Hermina Terasz, ahol elegáns, mégis barátságos környezetben, a Liget fáinak lombkoronájára nézve, kényelmesen fogyaszthatod ebéded, vacsorád vagy éppen kávédat, teádat, kellemes háttérzene kíséretében.

A föld fölött hat méter magasan kialakított étterembe lifttel is fel lehet jutni, így babakocsival vagy kerekesszékkel sem akadály a megközelítés, és veled érkező négylábú kedvencedet is szívesen látják.

Kilátással a várra: Panoráma Terasz

A Duna korzón 2015-ben megnyitott étterem elsősorban a finom, fűszeres, helyben készített húsokról híres, melyeket állandó magas minőségben szolgálnak fel vendégeiknek – no meg persze a kilátásról, amit a Duna meg a part fényei és a Vár közelsége tesz feledhetetlenné.

Az impozáns étteremben klasszikus, magyaros fogások, nemzetközi és vegetáriánus ételek is készülnek a konyhán.

A hídra nézve: Terasz Budapest

A KIOSK nyári, kiülős helye, ahonnan a Duna fölötti naplementét és az Erzsébet híd látványát is el lehet csípni.

Az étterem részen reggelik, ebédek, hétvégén vonzó brunchok csalogatják a buliból érkező vagy buliba készülő, esetleg egyszerűen csak szép környezetre és finom fogásokra vágyó vendégeket, a teraszon pedig bármikor elszürcsölhetsz egy frissítő koktélt vagy egy hűsítő fröccsöt.

Az étteremben saját cukrászda is működik, ezért páratlan desszertfinomságokat is próbálhatsz itt.

Ki a szabadba: Pázsit Étterem

Ha tényleg szeretnétek kicsit kiszakadni a városi nyüzsgésből, akkor irány a harmadik kerületi Pázsit Étterem, ami meglepő módon egy golfpályához tartozik, de ez semmit nem von le az ételek minőségéből, sőt!

A Pázsit teljes értékű étteremként is funkcionál, ami önmagában is bárhol a városban megállná a helyét, de a zöld pályára és a Kiscelli Múzeumra nyíló kilátás mellett csak még finomabb lesz minden falat.

Körpanoráma: 360 Bar

Aki turistaként érkezik a városba, és mindent szeretne egyszerre látni, annak kihagyhatatlan, de még bennszülött budapestiként is leesik az állad attól a látványtól, amit a 360 Bar kínál: az Andrássy út, a Bazilika, a Parlament és a Citadella is látszik innen, a finom italok mellett pedig tálak, BBQ ételek és más finomságok is készülnek a látványkonyhában.

A nap bármely szakában pazar látványt nyújt, de a naplemente tényleg feledhetetlen itt.

A Duna szépségei: Bálna Terasz

Szent Gellért tér, Szabadság híd, dunai hajók, Gellért-hegy: akár nappal, akár éjjel, kivilágítva csodálod őket, nehéz napirendre térni ennyi szépség fölött.

A Bálna Teraszról ez mind egyszerre látható, ráadásul még az ételeik is kimondottan finomak, a borkínálat pedig gazdag és minőségi.

Szívesen látnak baráti társaságokat és kutyával érkezőket is, de persze randihelyszínnek is pazar választás.

Karnyújtásra a Bazilika: High Note Skybar

Az Aria Hotel étterméhez tartozó rooftopon az embernek olyan érzése támad, hogy ha kinyújtja a karját, akár a Bazilika kupoláját is elérheti.

A tetőterasz egyébként nem csak szerintünk jó, 2018-ban a Condé Nast Traveler válogatásában bekerült a világ legjobb tetőteraszainak listájára, úgyhogy mindenképpen érdemes tenni ide egy látogatást, vagy akár különleges eseményt is szervezhettek ide – lánykéréshez például kifejezetten ajánlják, egy lenyugvó napfényben csillogó Bazilika képe előtt térdelő ifjú szerelmes gondolatától nekünk is azonnal hevesebben ver a szívünk.

Ételben és látványban is erős: St Andrea Wine and Skybar

Eger egyik legfontosabb étterme és pincészete a budapesti belvárosba is belopta magát, mi pedig nem is tudnánk ennek jobban örülni, hiszen a pazar borok mellett a gourmet bárkonyhában kiváló ételek készülnek, amelyek méltó társai lesznek a minőségi italoknak.

És ha már ilyen kiváló a kínálat, persze, a környezet sem maradhat el: a Vörösmarty tér fölötti teraszról páratlan kilátás tárul eléd a belvárosra, a fedett vendégtérnek köszönhetően pedig az időjárás sem jelent akadályt akár a jó borok, akár a finom ételek vagy a kilátás élvezetében.

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római part régi kedvence ennél közelebb már nem is lehetne a Dunához, ami nem csak lenyűgöző panorámát kínál, de tényleg akár a vízbe is lógathatod a lábadat a csíkos napernyőkről, miközben egy jó limonádét vagy egy finom belga sört kortyolgatsz.

Bár a Fellini alapvetően egy igazán szeretetreméltó kiskocsma, ami a természetbe való visszatérés érzését kínálja a városi forgatagból hazavágyóknak, finom grill ételek is készülnek itt, így minden adott ahhoz, hogy maradjatok még egy órát… Meg még egyet… És még egyet…

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!