2018 legmenőbb kerti parti és házibuli témái + 3 szuper rumos koktélrecept

Írta: ,

A tematikus házibulik és kerti party-k a virágkorukat érik, és ha biztosra akarsz menni, és azt szeretnéd, hogy idén a te bulid szóljon a legnagyobbat, neked is érdemes valami topikot kitalálni a bulihoz. Az alábbi témákkal biztos, hogy megihleted a vendégeidet, de neked is könnyebb dolgod lesz, hiszen a dekoráció is adja magát, sőt még italokat is keverhetsz az alkalomnak megfelelően! (x)

Trópusi hangulat

Egy hawaii témájú bulin a lazulásé a főszerep: öltözzön mindenki virágos ingbe, vendégeidet várd virágfüzérrel; készülhet művirágból, vagy akár papírból is – szerezz néhány hulahopp karikát, állíts fel egy grillt és már nem is kell több egy tökéletes kerti party-hoz!

Képek forrása: 1, 2, 3, 4, 5

Persze, némi alkohol mindig segít oldani a hangulatot! Készítsd az italokat is tematikusan, kínálj a vendégeidnek édes és hűs Epres Mojito koktélt!

Az epres Mojito koktél receptje:

150 g friss vagy fagyasztott epret vágj apró darabokra, hűtsd le a koktélos poharat. Egy shakerbe préselj ki egy citrom és egy lime levet, 50 ml cukorszirupot és 50 ml Captain Morgan fehér rumot, adj hozzá jégkockákat, mentaleveleket és az eperdarabokat, majd alaposan rázd össze.

Az italt töltsd ki koktélos pohárba, díszítsd mentalevéllel és eperrel.
 


Karibi kalózos

A karibi hangulat és a karibi öltözködés most egyébként is trendinek számít, de ha nem éred be néhány trópusi mintával vagy fodorral, egy karibi kalózos témájú házibuli tökéletes alkalmat teremthet arra, hogy kedvenc karaktereid bőrébe bújj.

A színes kendők, a könnyű, lenvászon ruhadarabok ideális nyári viseletek akár kerti party-ra is. Ha játszani is szeretnétek, rajzolhatsz a vendégeidnek kincses térképet különféle állomásokkal és feladványokkal, ami végül valamilyen jutalomhoz, például egy üveg rumhoz vezet. 


Képek forrása: 123, 4

A Cuba Libre receptje

Egy ilyen bulin persze kötelező megjelennie magának a kalózkapitánynak is, így a party elengedhetetlen kísérője a Captain Morgan.

Várd a vendégeidet hűsítő Cuba Librével: ehhez 40 ml fehér Captain Morgan rumhoz öntsd hozzá egy fél lime levét, majd a poharat töltsd fel kólával és jégkockákkal.


Zombi apokalipszis

A zombis filmeknek és sorozatoknak köszönhetően egyre népszerűbbek a zombis tematikájú bulik, és nem csak Halloweenkor, hanem akár a nyáron is! A variációk száma ráadásul végtelen, hiszen egy zombiapokalipszis során bárhol utolérheti az embert a végzete, így lehettek irodai zombik, medence party-s zombik, vagy akár nyolcvanas évek diszkóterméből kiszabadult zombik is.


Képek forrása: 1, 2, 3, 4

A legtöbben azért szeretik ezt a tematikát, mert rengeteg benne a lehetőség, nem csak az öltözködés, a játékok és a dekoráció, de akár az ételek és az italok tekintetében is. A grillen készült húsokhoz kínált, ketchupos szószok például eleve adják magukat, de a bevállalósabbaknak Dark and Stormy koktélt is készíthetsz.


A Dark and Stormy koktél receptje

Egy shakert tölts fel jéggel, adj hozzá 25 ml Captain Morgan fehér rumot, 120 ml gyömbér sört és egy lime levét.

Rázd jól össze, majd szűrd pohárba, díszítsd limemal!