Ezek a legszebb karácsonyi vásárok a környező országokban

Nagy Niki
Írta: ,

Ha nincs kedved messze utazni ahhoz, hogy „karácsonyi vásározz”, mégis kimozdulnál egy kicsit Magyarországról, akkor ez a lista kifejezetten neked készült: összegyűjtöttük a környék legjobb karácsonyi vásárjait, amelyeket érdemes meglátogatni a téli szezonban. Forralt borra és meleg kalácsra fel!

A frankfurti karácsonyi vásár az egyik legnagyobb, méghozzá látogatószám és méret alapján is – arról nem beszélve, hogy valószínűleg az egyik legszebb is.

Több mint 600 éves múltra tekint vissza, ezzel Németország egyik legrégebbi ilyen rendezvénye.

A Römerberg történelmi városrészében felhúzott sátrak és faházak között sétálva ne felejtsd el megkóstolni a helyi marcipános süteménykülönlegességet, a Bethmännchent, vagy a szilvás Quetschemännchent.

Prága Kép forrása: kaprikM/depositphotos.com

Prága tényleg csak egy köpésnyire van, ráadásul rögtön két gyönyörű karácsonyi vásárt kínál, amelyek azonnal hangulatba hozzák az embert az ünnepekre.

Az egyiket az Óvárosban rendezik meg, a másikat pedig a Vencel téren, mindkettő középpontjában természetesen egy díszes fenyőfával.

A Vencel téri inkább a portékákról, míg az óvárosbeli inkább a szépségéről híres, de persze mindegyik gyönyörű, és mindenhol lehet finom forralt bort és puncsot kapni – más nem is kell a boldogsághoz.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!