A Vörösmarty téren túl: 5 szuper karácsonyi vásár Magyarországon

Szirák Viki
Írta: ,

A karácsony közeledtével a legtöbb várost ellepik az ünnepi dekorációk, majd szépen lassan megtelik élettel a főtér, hiszen elérkezik a karácsonyi vásárok ideje. Budapest méltán híres a Vörösmarty téren rendezett eseményről, de ezen kívül még számtalan szuper ünnepi vásárban kóstolhatsz forró csokit vagy puncsot. Megmutatjuk a legszebbeket!

Ha Budapest, akkor általában mindenki a Vörösmarty térre utazik ki megnézni a karácsonyi vásár forgatagát, pedig a főváros számtalan más pontján is rendeznek hangulatos vásárokat a decemberi időszakban.

Amennyiben idén egy kis változatosságra vágynál, látogass el a Szentlélek térre vagy a Bazilikához, ahol káprázatos mesevilágot hoztak létre a szervezők.

Mindenhol fényfüzérek csillognak, a forró csoki illata betölti az utcákat, és természetesen rengeteg karácsonyi dísztárgyat is beszerezhetsz. Ajándékötletnek sem utolsó!

Székesfehérvár gyönyörű sétálóutcájáról sem hiányozhatnak a karácsonyi dekorációk, sem pedig a vásár, ami évről évre egyre csodálatosabban sikerül.

Az óriási karácsonyfa már a szokásos helyén áll és várja a fotózkodókat, a fabódékban isteni finomságokat kóstolhatsz, arról nem is beszélve, hogy az utca minden egyes szakaszán más és más dekoráció vár.

Aki szereti a különleges karácsonyi vásárokat, annak kétség kívül kár lenne kihagyni ezt a várost, hiszen kevés sokszínűbb eseményt lehet találni a közelben!