Június 6–12.: Összegyűjtöttük a hét legszínesebb programjait!

Írta: ,

Japán Napok, Mediterrán Bor- és Pezsgőfesztivál, lemez- és könyvbemutatók, Red Hot Chili Peppers koncert – ezen a héten is a legjobb programokat válogattuk össze Neked!

HÉTFŐ – június 6. Kép forrása: kossuth.hu

1/7 HÉTFŐ – június 6.

Bringaút a Holdra, könyvbemutató - Örkény István Könyvesbolt

A Bringaút a Holdra Szunyogh Szabolcs legújabb könyve, melyben kis történekbe ágyazva ír arról, hogy a nyeregben ülve az ember milyen kis dolgokban látja meg a szépséget, és ugyanakkor hirtelen mennyire jelentéktelennek tűnnek az eddig olyan nagynak hitt problémák az életben.

Mátrix vetítés - Corvin Club

Nincs is hangulatosabb, mint szabad ég alatt mozizni. Indítsd a hétfőt Te is Neo oldalán, és lépj be a Mátrixba! A megunhatatlan klasszikust eredeti nyelven, magyar felirattal nézheted meg a Budapest Rooftop Cinema szervezésében. A pár száz forintos jegy mellé még egy popcornnal is megajándékoznak!

KEDD – június 7. Kép forrása: tumblr, womaninthewoods

2/7 KEDD – június 7.

A halogatás pszichológiája - H13

„Majd holnap.”, „Majd jövő héten.”, „Majd ha túl leszek ezen az időszakon.” – ismerősek ezek a mondatok? Gyakran halogatod a feladataidat?

Elvégzésüket a holnaphoz kötöd, aztán egy újabb holnaphoz, és végül sosem jön el az a holnap, amikor el is végezd a megtervezett dolgokat?

A halogatás pszichológiája című előadáson szó lesz a halogatás hatásairól, valamint a különböző módszerekről, melyekkel a felveheted a harcot a „majd” típusú mondatokkal szemben.

SZERDA – június 8. Kép forrása: entrepreneur.com

3/7 SZERDA – június 8.

Margó Fesztivál – Petőfi Irodalmi Múzeum

A Margó Irodalmi Fesztivál idén hatodik alkalommal ünnepli a magyar irodalmat és írókat. Rengeteg előadás, felolvasás, színház, kvíz vár rád, egyszóval izgalmas szerzői estek öt napon keresztül. Az első nap Kassák Lajos megzenésített műveit hallgathatod meg többek között Harcsa Veronika és Benkő Róbert előadásában, a több napos fesztivál zárásként pedig Szabó Balázs Bandája muzsikál neked. Részletes programért kattints IDE.

Pribojszki Mátyás Band - Kobuci

Nemzetközileg is elismert blues ikonok működnek közre a Pribojszki Mátyás Band ötödik, „My stories” című nagylemezén, melyet élőben június 8-án hallhatsz első ízben. Nem ismered a bandát? Akkor itt egy kis ízelítő!

CSÜTÖRTÖK – június 9. Kép forrása: classygirlswearpearls.com

4/7 CSÜTÖRTÖK – június 9.

I Love Italy, Mediterrán Bor- és Pezsgőfesztivál – Klauzál tér

Igazi mediterrán miliőre számíthatsz a Klauzál téren és a Vásárcsarnokban, hiszen az I Love Italy, Mediterrán Bor- és Pezsgőfesztivál kezdetét veszi, és közel egy hétig kínálja Olaszország, Spanyolország, Görögország és Horvátország legfinomabb ételeit és italait.

Az autentikus hangulat érdekében a gasztro élményen túl Vespa felvonulásra, szépségversenyre és retro, olasz autó bemutatóra is számíthatsz.

Az ingyenes rendezvényen ráadásul mediterrán filmhét is vár rád!

PÉNTEK – június 10.

5/7 PÉNTEK – június 10.

11. Főzdefeszt - Városliget

Az első hazai kézműves sörfesztivál idén 11. alkalommal nyitja meg kapuit „The Return of the Lager” mottóval.

A háromnapos eseményen résztvevő sörfőzdék és sörök listáját megtekintheted a fesztivál honlapján. Jó hír, hogy nem kell fesztiválkártyával bajlódnod, a Főzdefeszten lesz lehetőséged készpénzes fizetésre. A helyszín ráadásul kutyabarát!

A sör legyen veled!

SZOMBAT – június 11. Kép forrása: flickr.com, Sam Ryan

6/7 SZOMBAT – június 11.

Japán Napok – Hopp Ferenc muzeum

Ha a Távol-Kelet szerelmese vagy, egy igazi ínyencség vár rád ezen a hétvégén Japán Napok címmel.

A kétnapos ünnepség a japán kultúra bemutatásának, a hagyományos japán értékek hasznosításának, elsajátításának igényével veszi kezdetét ezen a napon.

Láthatsz divat- és harcművészeti bemutatót, megtanulhatsz szakét készíteni, a legjobbaktól lesheted el a japán sakk, valamint a kedvelt gó játék csínját-bínját, és megtanulhatsz Haikut is írni.

VASÁRNAP – június 12.

7/7 VASÁRNAP – június 12.

23. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó – 56-osok tere

Ha imádsz futni, mi mással is zárhatnád a hetet, mint egy kiadós maratonnal! Szólj családtagjaidnak, barátaidnak, és teljesítsétek közös erővel a 7032 méteres köröket! Ha ennél egy kicsit kevesebbre vállalkoznál, harmadmagaddal benevezhetsz a 3×2014 méteres minimaraton-váltóra.

Red Hot Chili Peppers, Novarock Ausztria

Bombaként robbant a budapesti Red Hot Chili Peppers koncert híre, és pár nap alatt el is fogytak rá a jegyek. De mi a helyzet, ha a szomszédba jön a zenekar? Nem kell messzire menned, ha lemaradtál a jegyvásárlásról, hiszen még a budapesti fellépés előtt megtekintheted Anthony bandáját Ausztriában, a Nova Rock fesztiválon!