Január 23. – 29.: Sokszínű programkavalkád január utolsó hetében

Írta: ,

Szentek, japánok, humoristák, drogosok és artisták – igazán sokszínű társaságot mutatunk be Neked ezen a héten. Ismerkedj meg velük bátran, hiszen programajánlónkban minden napra izgalmas beszélgetéseket, koncerteket, filmvetítéseket, eseményeket kínálunk!

1/7 Hétfő – január 23.

Minden másképp van – Karinthy Frigyes összes fényképe könyvbemutató

Vajon milyennek látta Karinthy Frigyest közvetlen környezete és vajon ő milyennek látta magát?

Kovács Ida izgalmas albumba rendezte az író összes fellelhető fényképét – ennek a bemutatóját tartják a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol Dragomán György író, Fráter Zoltán irodalomtörténész és Karinthy Márton író, rendező beszélget a nagy nevettetőről.

Moderátor: Kovács Ida, a kötet szerkesztője, közreműködik: Szilágyi Tibor színművész.

Kedd – január 24. Kép forrása: facebook.com/SkandinavHaz

2/7 Kedd – január 24.

Szentek és szimbólumok a középkori falfestészetben

Miről mesélnek a középkori freskók? A templomokban a nézők számára megfestették a követendő példát, a példát követők jutalmát és a bűnösök büntetését is.

Jékely Zoltán művészettörténész előadásában 14. századi székelyföldi templomokon mutatja be a középkori szimbólumrendszer és gondolkodásmód gazdagságát a BÁV Apszistermében. A belépés ingyenes!

Green Nordic: Bikes vs Cars

Zöld hónapot tart a Skandináv Ház, melynek részeként most a Bikes vs Cars című svéd dokumentumfilmet vetítik le. A biciklizés csodálatos érzéséről és a városi autós-bringás közlekedésről szóló film után beszélgetést is tartanak, a belépés ingyenes.

Szerda – január 25.

3/7 Szerda – január 25.

Budapest Bár – 10 év története

Tíz éve alakult, mára pedig az egyik legnépszerűbb magyar zenekar lett a Budapest Bár – őket köszönti egy beszélgetéssel a Hadik Irodalmi Szalon. A zenészek mesélnek a tíz év legfontosabb eseményeiről, eredményeikről és céljaikról, miközben részleteket láthatunk a 2014-es filmjükből, és természetesen a zenélés sem maradhat el.

Japán újévi vacsora

Voltál már autentikus japán újévi vacsorán? Most itt a nagy lehetőség! A Fuji japán étterem ínycsiklandó, tradicionális menüsorral, szakmai útmutatással és persze szakéval vár egy igazi tatamiszobában – ne felejts el asztalt foglalni!

Csütörtök – január 26. Kép forrása: kaposvarmost.hu

4/7 Csütörtök – január 26.

Besenyő Só Újratöltve – Laár András új önálló estje

Laár Andrást és ütődött alteregóit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen évtizedek óta meghatározó alakjai magyar abszurd humornak.

Új estjükön, a Dumaszínházban „lesz horrormese, hihetetlenül pazar filmvetítések, poézis patak, zenemuzsika” – végre!

Péntek – január 27.

5/7 Péntek – január 27.

Vad Fruttik Original koncert

Duplakoncertet ad az Akváriumban a Vad Fruttik: pénteken és szombaton is „normál, klasszikus Fruttik” bulira számíthatsz.

Előzenekar most nem lesz, kizárólag a hamisítatlan alt-rock együttes zenéjére zúzhatunk.

Szombat – január 28.

6/7 Szombat – január 28.

Trainspotting filmvetítés

Már csak néhány nap, és a mozikban a várva várt Trainspotting 2, itt az ideje tehát, hogy felelevenítsd a kultikus, kilencvenes évekbeli első részt! Edinburgh drogos fiataljainak mellbevágó történetét az Ankertben vetíti le a Budapest Secret Cinema, a film után pedig természetesen bulival folytatódik az este!

Taxisofőr filmvetítés

Ha inkább egy másik klasszikus, nem kevésbé durva filmmel töltenéd a szombat estéd, irány a Bem mozi: itt Martin Scorsese lidérces alkotását, a Taxisofőrt vetítik.

A vietnami veterán, Travis Bickle története Robert de Niro lenyűgöző alakításának köszönhetően is lett maradandó.

Vasárnap – január 29. Kép forrása: jegy.hu

7/7 Vasárnap – január 29.

Recirquel Újcirkusz Társulat: Cirkusz az éjszakában

Különleges estét kínál a Recirquel előadása: a történet szerint a társulat a repülés tudományát kutatja, miközben egy vándorcirkusz nyomában járva a saját személyiségüket is felfedezik a Müpában.

Az álomszerű utazást extravagánsan misztikus ruhákba öltöztetett artisták, egy hipnotikus hangon dalra fakadó, tűzvörös hajú narrátor, valamint az élő zongorakíséret teszi ellenállhatatlanul izgalmassá.