Így tedd felejthetetlenné a nyár utolsó napjait!

Írta: ,

Sajnos amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan véget is ért a nyár, de azért még tartogathat néhány szép emléket (főleg, ha bízhatunk a szeptemberi jó időben). Cikkünkben most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyek segítségével felejthetetlenné tehetitek az utolsó meleg nyárestéket.

Kertmozi, diavetítés Kép forrása: prettyfluffy.com

1/5 Kertmozi, diavetítés

Bár a kertmozik mostanában nem virágoznak annyira, azért az országban több helyen is van rá mód, hogy a szabadban ücsörögve nézz meg egy jó kis filmet.

Miért ne vihetnéd mindezt az otthonodba? Üljetek le a kertben, feszítsetek ki egy nagy lepedőt, és már be is üzemelhetitek a projektorotokat! Ha erre nincs lehetőségetek, természetesen a lakásban is próbálkozhattok, a lényeg úgyis az, hogy kivetítőn nézitek a filmet.

Amennyiben pedig nincs projektorotok, érdemes előszednetek a padlásról a régen elfeledett diavetítődet, és azokat a meséket, amiket gyerekkorodban anyukád mutatott meg neked.

Ha vannak a családban gyerkőcök, imádni fogják, de ha nincsenek, az sem baj – a nyáresték tökéletesek a nosztalgiázáshoz.

Éjszakai fürdőzés Kép forrása: blog.thenest.com

2/5 Éjszakai fürdőzés

Mielőtt végleg leengednétek a kertben felállított medencét, érdemes egy éjszakai fürdőzésben is részt vennetek. Rendezhetsz akár nyárzáró, medencés kerti partit is! 

Az utolsó bulis éjszakán már igazán nem számít, ha egy kis föld kerül a vízbe a nagy buli hevében, viszont a tökéletes hangulat annál emlékezetesebb marad – és nem csupán számotokra.

Persze romantikus is lehet az este, akár édes kettesben is ücsöröghettek egyet a levegőhöz képest langyos vízben. Egy pohár bor vagy pezsgő a csillagos ég alatt… Kell ennél jobb nyárzáró?

Amennyiben nincs medencétek, érdemes kimozdulnotok otthonról, és egy tóparton, vagy éjszakai fürdőbelépővel zárt helyen is búcsúztathatjátok a nyarat.

3/5 Csillaglesés a kertből

Igaz, augusztus végével az év egyik legjelentősebb meteorhullásán már túl vagyunk, de ebben a szezonban nem kell sokat kint feküdnöd, hogy hullócsillagot láthass.

A csodálatos fénycsóvák nagy mennyiségben megfigyelhetőek, csupán két feltételnek kell teljesülnie: felhőmentes éjszakára, és fényektől távoli helyre van szükségetek.

Ha nem vagytok olyan szerencsések, hogy a kertetekből nézhessétek a csillagokat, akkor ki kell mozdulnotok otthonról, de ebben az esetben akár szervezett előadáson is részt vehettek, ahol távcsővel fürkészhetitek az eget.

Amennyiben inkább a romantikát részesítenéd előnyben, vágjatok neki a közeli fényszennyezés-mentes helyeknek, majd ámuljatok egyet a karnyújtásnyira levő Tejútrendszeren, az aláhulló meteorokon. Csak győzzétek a kívánságokkal!

Vacsora és játék a teraszon Kép forrása: lovehomeandhealth.com

4/5 Vacsora és játék a teraszon

Az igazán forró napokat követően mindenki este bújik csak elő a lakásból, ám ilyenkor felejthetetlen beszélgetések és nosztalgiázások veszik kezdetüket.

Érdemes ezeket a pillanatokat egytől egyig elraktároznod, és amíg lehet, nyáron megismételned.

Az egészen aprócska teraszok is megfelelőek a célra, itt egy kellemes vacsorát, vagy néhány pohár italt bármikor elfogyaszthattok. Ha pedig nem éppen aprócska erkéllyel büszkélkedhettek, akár a társaság legjavát is meginvitálhatjátok egy nyárbúcsúztatóra.

Előkerülhetnek a régi játékok, bármilyen kártya, társasjáték feldobhatja a hangulatot, főleg, ha a segítségükkel össze tudjátok kötni a múltbéli eseményeket a jelennel.

Adjatok témát az estének Kép forrása: brisbanekids.com.au

5/5 Adjatok témát az estének

Ha igazán belejöttetek a programszervezésbe, akár témát is adhattok a kiválasztott, különleges estének, így teljesen testre szabhatjátok az eseményt.

Rendezhettek pl. fondü estet – ehhez természetesen nem csak forró csokira, hanem olvadozó sajtokra is szükségetek lesz.

Mindent készítsetek elő még a vendégek érkezése előtt, és máris előrukkoltatok egy egyedi programmal, ami tökéletesen feldobja a legegyszerűbb összeröffenést is.

A sort persze bármeddig folytathatnánk, minden a fantáziátokra van bízva. Témának jó ötlet még a póker, a retro játékok, a 80-as évek slágerei, a gyerekkori fényképek, vagy akár a kóstoló.

Építhettek egy estét a kedvenc filmetek köré – amellett, hogy megnézitek, vegyetek belőle étel- és italötleteket, de persze a dekorációról se feledkezzetek meg.