Így csaltunk mosolyt a rászoruló gyermekek arcára

bien.hu
Írta: ,
Így csaltunk mosolyt a rászoruló gyermekek arcára

Sokszor a hétköznapi rohanásba belefeledkezve, te is elfelejted, milyen szerencsés is vagy, hiszen ami neked természetes, az másoknak már az elérhetetlen luxust jelenti. És itt most nem a sok okos kütyüre gondolok, hanem az alapvető ruházati cikkekre, tanszerekre, lakberendezési tárgyakra.

Valljuk be, a napi apró-cseprő gondjaink mellett, kevéssé foglalkozunk azokkal a hátrányos helyzetű gyerekekkel, akik nem tudni, hogy a hideg idő közeledtével milyen ruhákkal fogják majd megóvni apró testüket a zord időjárás viszontagságaitól.

Összeszorult szívvel hallgattuk az Age of Hope Alapítvány vezetőjét, Tóth Ákost, aki elmondta, hogy a pedagógusok többször szembesültek már azzal, hogy a nehéz sorsú gyermeknek a hétfői ebéd volt az első étkezése előző péntek óta.

Nos, a Cityfox ezt a helyzetet nem nézte tétlenül, és életre hívta a „Garázsvásár a gyermekekért” elnevezésű rendezvényt, amelynek fő célja az volt, hogy felhívja a figyelmet olyan kiemelkedően fontos problémakörre, amely hazánkban egyre nyomasztóbb tendenciát mutat: a gyermekéhezés, a gyermekszegénység, a gyermekprostitúció és a családon belüli erőszak a gyermekek ellen problémáira.

A kezdeményezés a Cityfox, az Euro Mini Storage, az Age of Hope Alapítvány és a bien.hu összefogásából jött létre, melynek köszönhetően 1,5 millió Ft értékben adományoztak háztartási eszközöket, lakberendezési tárgyakat, ruhaneműket és játékokat az Alapítványnak, emellett 100 000 forinttal járultak hozzá a rászorulók megsegítéséhez.

Persze az adakozás mellett a kincsvadászok is hódolhattak szenvedélyüknek, hiszen mindössze pár száz forintért juthattak hozzá márkás darabokhoz, mindezt egy jó hangulatú garázsvásár keretében.

Talán sokunknak ez az akció segített abban, hogy észrevegyük azokat a problémákat, ami végig ott volt a szemünk előtt, mégsem láttuk. És talán sok tíz, száz, ezer gyermek arcára sikerült mosolyt csalnunk. Veletek, együtt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv