Hűvös italok és forró hangulat várja a borok rajongóit a Budai Vár teraszain

bien.hu
Írta: ,

Csodálatos panoráma tárul elénk a Budai Vár teraszain: ebben a környezetben kóstolgathatjuk a közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borkülönlegességét a Budapest Borfesztiválon, amely már 26. alkalommal vár bennünket szeptember 7. és 10. között. (x)

Idén a színvonalas szakmai programok, a borok és pezsgők, valamint ínycsiklandó borkorcsolyák   mellett a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálatában lesz részünk. A borfesztivál koncertjein négy színpadon, minden nap más zenei stílusban népszerű előadók és fiatal tehetségek teszik felejthetetlenné a koraőszi hosszúhétvégét.

Az első nap legyen a könnyűzenéé! Bulizzunk egy nagyot, közben kortyoljunk friss, könnyed és jéghideg pezsgőt! Másnap, pénteken következik a Világzenei Nap, amelyhez leginkább az egész világot meghódító, dinamikus és karakteres, hűvös rozé passzol. A szombat a Magyar Jazz Napja. Lassítsunk kicsit, összpontosítsunk a dallamokra és a fehér borok ízvilágára. Ekkor kóstoljunk furmintot, olaszrizlinget vagy chardonnay-t. Vasárnap feltétlenül vissza kell térnünk a helyszínre és gyökereinkhez egyaránt, mert népzene, szüreti felvonulás és testes vörösborok várnak majd ránk!

Már a fesztivál előtt bemelegíthetünk, ha részt veszünk a MOM Kulturális Központban a Boregyetem kétnapos előadás- és kóstolósorozatán. Itt minden évben egy-egy aktuális borkulturális témát járhatunk körbe, valamint megismerkedhetünk a vendégország legjellemzőbb boraival. Idén a nemzetközi borpiac egy igazi nagyágyúja, Chile lesz a vendég. Az ország jellegzetes italait természetesen a borfesztiválon is megízlelhetjük.

De a koncertek szüneteiben is lesz mit csinálnunk, hiszen játszhatunk Pár Borpár nevű izgalmas összehasonlító kóstolót, lesznek játékos feladatok a Butlers Borkvíz Bárban, vagy például elsajátíthatjuk az egészséges borfogyasztás néhány alapszabályát az európai Wine in Moderation – Bort mértékkel kezdeményezés játékában.

A rendezvény főtámogatója a SPAR Magyarország idén is izgalmas programokkal, kulináris élményekkel és kedvezményekkel készül az eseményre. A SPAR standja a Savoyai teraszon, a nagyszínpad közelében lesz, ide érdemes benézni a 20 százalékos kuponért, amit a Regnum Grillmobilnál lehet beváltani.  SPAR Válogatás borokat is kóstolhatunk kedvezményes áron, hiszen itt minden negyedik pohár ajándék. Kortyolgatás közben érdemes az ismert magyar borászok előadásaiba is belehallgatni, hiszen itt lesz Feind Péter, Kamocsay Ákos, Koch Csaba, Bock József, Bodri István, Juhász Ádám, és Mészáros Péter. Idén is lesz Jótékonysági Borárverés, amelynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A SPAR erre az eseményre speciális borhűtőt és kiemelt minőségű borokat ajánl fel a jó cél érdekében.

Ebédidőben egy kis grillhangulat vár majd a Hunyadi udvaron, ahová beparkol a SPAR Grillmobilja. A foodtruck kínálatában lesz Regnum grill dog, grill kolbász, tépett malac burger, hozzájuk illő könnyed málna- és bodzaszörppel. 

Bár a borfesztivál csak négy napig tart, már augusztus 24-től, egészen szeptember 6-ig felkészülhetünk rá: a SPAR-ban és az INTERSPAR-ban is beszerezhetjük az 50 százalékos kupont, ha tízezer forint fölött vásárolunk. Ezzel a borfesztivál pénztáraiban a napijegyet féláron kapjuk. Vagy játszhatunk a SPAR Facebook oldalán belépőjegyekért és kivételes borokért. További kedvezményes ajánlatokat találunk a szeptember 6-án megjelenő Borkatalógus kiadványban is, ahol több mint kétszázféle borral ismerkedhetünk meg. Érdemes tehát a szeptemberi szüreti időszakot várni, hiszen az ilyen eseménydús programokkal az ősz is elviselhetőbb!

https://www.aborfesztival.hu/