Hová vidd a külföldi barátaidat? Irány a Zwack múzeum!

Fodor Veronika
Írta: ,

Te is tanultál külföldön, vagy vannak ismerőseid, akik időközönként meglátogatnak? Szuper interaktív program az egyik hungarikumunk bemutatására, a Zwack múzeum meglátogatása. Ha még nem jártál ott, akkor neked is izgalmas és hasznos lehetőség, hogy betekints a Zwack család történetébe.

Ha Zwack, akkor Unicum

A márkáról legtöbben az Unicumra asszociálunk, amit Magyarország nemzeti italaként ismernek a világban. Keserű likőr, aminek a receptje mai napig hétpecsétes családi titok.

Nem mintha meg tudnánk jegyezni a múzeum látogatás alatt annyi fűszer és gyógynövény kivonatot, amiből készül, de a különlegessége titokzatosságában is rejlik. Több, mint negyven hazai, valamint a világ minden tájáról érkező gyógynövények kivonatából és párlatából készül. Van olyan alapanyag, amit viszont a gyár dolgozói sem tudnak, hanem a Zwack család valamelyik tagja adja hozzá a főzethez.

Az elkészült italt több hónapon keresztül tölgyfahordóban érlelik. 2012-ben került piacra az Unicum Szilva, ami a világ első gyümölcságyon, tölgyfahordóban érlelt keserű itala.

Tudtad? Kép forrása: itshungarian.com

Az Unicumot a világ összes részére exportálják, és nemrég a kínai piacra is bevezették. Magyarország vezető szeszesital és likőr gyártója, valamint forgalmazója.

A legfontosabb termékén, az Unicumon túl olyan márkák is hozzájuk tartoznak, mint a Fütyülős, a Vilmos, a St.Hubertus és a Kalinka vodka.

Kézműves boraik is vannak, övék a Dobogó pincészet Tokajban, amelynek aszúi és furmintjai már több aranyérmet nyertek rangos nemzetközi versenyeken.