Ha egy igazán jó teára vágysz – Budapest legjobb teaházai

Írta: ,

Beköszöntött a téli zimankó, és te csak arra vágysz, hogy valami kedves, meleg helyen igyál egy jó teát egy barátoddal? Készítettünk neked egy listát azokról a helyekről Budapesten, ahol ezt gond nélkül megteheted!

1000 Tea Teaház és Szaküzlet Kép forrása: Facebook, 1000TEA

1/6 1000 Tea Teaház és Szaküzlet

Ha ínyenc, kísérletező kedvedben vagy a teákat illetően, akkor mindenképpen érdemes erre a helyre ellátogatnod, hiszen itt körülbelül 150 teafajta közül válogathatsz.

Japán, kínai, nepáli, tajvani és indiai teákon át itt mindent megtalálhatsz, így igazán egzotikus ízekkel fűszerezheted meg a téli hétköznapokat.

Mindezt pedig a Váci utcai nyüzsi kellős közepén, egy hangulatos kis udvarban. Nagy beszélgetésekhez vagy munka után lazításhoz tökéletes helyszín!

Mozaik Teaház és Kávézó Kép forrása: etterem.hu

2/6 Mozaik Teaház és Kávézó

A Király utcai bulinegyedben a nyugalom kis szigete a Mozaik, ahol kényelmesen üldögélhetsz egy finom, forró teával a kezedben.

A teaválaszték itt is nagyon színes (különleges teakeverékek, alkoholos teakoktélok), de természetesen van isteni forró csoki és kávé is, ha épp ahhoz van kedved. 

Ha pedig halmoznád az élvezeteket, ínycsiklandó sütik közül válogathatsz!

Big Ben Teaház Kép forrása: Facebook, Big Ben Teaház

3/6 Big Ben Teaház

Az előkelőbb, „angolosabb” vonalat képviseli a Big Ben Teaház, mely a város egyik legrégebbi ilyen stílusú helye.

Itt nem babzsákokon lehet elterülni, hanem szép, hangulatos kis székeken.

Több mint 100 teaféle közül választatsz, ráadásul az otthoni teázó szettedet is bővítheted az itt vásárolt gyönyörű csészékkel és kannákkal.

Vörös Oroszlán Teaház Kép forrása: etterem.hu

4/6 Vörös Oroszlán Teaház

Ebben a hangulatos teaházban nem fenyeget az a veszély, hogy egy meghitt beszélgetés közepén valaki belelóg az aurádba, hiszen elszeparált kis fülkékben szürcsölgethetitek a forró nedűt.

Itt is rengeteg teafajta vár rád, ugyanakkor megismerkedhetsz az ezoterikus irodalommal is!

Irány a Jókai tér!

5/6 Darjeeling Teaház

Ha a Wesselényi utca környékén jársz, mindenképpen szakíts időt arra, hogy benézz erre az egyedi, hangulatos helyre, ahol a teák széles kínálata vár.

Az üvegfalú tárolókban elhelyezett teák nem csak a szemeket gyönyörködtetik, hanem az illatuk is fantasztikus, úgyhogy mindenképpen szippants bele az egyikbe, ha itt jársz!

Jó időben is érdemes betérni ide, hiszen jeges változatban is kérheted a kiválasztott teát!

Flying Bird Tea House Kép forrása: welovebudapest.com

6/6 Flying Bird Tea House

Ezen a Kazinczy utcai helyen pont olyan a hangulat, mint a távol-keleti filmekben. Alacsony asztalok, kis puffok, legyezők a falon – minden adott ahhoz, hogy teljesen átadd magad a teázás "művészetének".

Itt a legminőségibb kínai teák várják, hogy jóízűen szürcsölgesd őket.

A tulajdonos nagy gondot fektet a tea-egzotikumokra, és próbálja itthon meghonosítani a kínai teakultúrát. Szerintünk nagyon jó úton halad!