Ha csak egy karácsonyi vásárra látogatsz el idén, ezek közül válassz!

Írta: ,

Az adventi vásárok eredetileg Németországból és Ausztriából erednek, így nem véletlen, hogy a legszebb karácsonyi forgatagok Európában találhatóak. Összegyűjtöttünk neked néhány híres és csodaszép vásárt, amelyekre legalább egyszer az életben érdemes ellátogatnod!

Bécs, Ausztria Kép forrása: topinspired.com

1/6 Bécs, Ausztria

Az osztrák fővárosban évente csaknem 20 karácsonyi vásár is nyílik, amelyek közül a leghíresebb és legnagyobb a Városháza előtt felállított Christkndlmarkt, amelyet idén már a 26. alkalmommal rendeznek meg.

A vásárra családdal és barátokkal is érdemes kilátogatni, a rengeteg különleges program mellett az ausztriai ünnepek legkülönlegesebb gasztronómiai kínálatával találkozhatunk itt: forralt borral és a híres forralt tojáslikőrrel, mézeskaláccsal, vaníliás kiflivel, karamellás almával és még rengeteg finomsággal.

Mivel Bécsbe akár vonattal is ki tudsz utazni néhány óra alatt, egy hétvégi nap éppen ideális arra, hogy ezt a vásárt meglátogasd.

Bolzano, Olaszország Kép forrása: flickr.com

2/6 Bolzano, Olaszország

A Dél-Tirolban található Bolzano városkájában az osztrák hagyományoknak megfelelő karácsonyi vásárt rendeznek meg minden évben, amely november végétől egészen januárig tart.

A Piazza Walter-en közel 100 karácsonyi faházikót építenek fel, ahol az árusok a legkülönlegesebb karácsonyi ajándékokat árulják: üvegből, fából, papírból készült díszeket, játékokat és apró hangszereket.

A bolzanoi vásáron a forralt bor mellett kínálnak sörkülönlegességeket is, és a város híres édességét, a zelten-t, amelyet aszalt datolya, füge és más szárított gyümölcsök tesznek különleges ízűvé.

A vásáron gyakran lehet elcsípni kisebb zenekarok ünnepi koncertjét is, akik főleg a templom mellett felállított faházban szoktak fellépni az adventi időszakban.

3/6 Nagyszeben, Erdély

Egy másik szomszédos országban, Romániában is világhíres karácsonyi vásárt tartanak, a nagyszebeni adventi vásárt.

A városka főterén az ünnepi időszakban 60-70 faházikót állítanak fel, amelyek mintegy fényes keretbe foglalják a teret, ahol körhinta, kisvasút, kézműves különlegességek és ínycsiklandó kulináris specialitások várják a vásárra látogatókat.

Ha a korcsolyázást is szereted, akkor érdemes emellett a karácsonyi vásár mellett letenned a voksod, ahol hatalmas jégpálya is várja a látogatókat minden évben.

Nürnberg, Németország Kép forrása: womanandhome.com

4/6 Nürnberg, Németország

Európa legfényesebb karácsonyi vásáraként tartják számon a nürnbergi adventi vásárt, amely a hatalmas főteret szinte teljesen beborítja, és ahol kivilágítják az ünnepi időszakban az egész óvárost.

Valódi német sült kolbász, forralt bor és rengeteg sütemény várja a vásárra látogatókat, akik évente csaknem kétmillióan vannak.

A főtér mellett külön karácsonyi vásárt rendeznek a gyerekeknek, rengeteg játékkal és kézműves elfoglaltsággal.

Ha úgy döntesz, hogy erre a vásárra látogatsz, érdemes egy hosszú hétvégére tervezned, mert Nürnberg Európa egyik műkincsekben leggazdagabb városa is, így bőven akad itt látnivaló.

Koppenhága, Dánia Kép forrása: missbloom.bg

5/6 Koppenhága, Dánia

A koppenhágai karácsonyi vásár igazi téli csodaország, amelyet minden évben a Tivoli Kertben rendeznek meg, melynek különlegessége, hogy a kontinensünk egyik legrégebbi vidámparkja található itt.

Már csupán a vásárban felállított több mint 100 karácsonyfa miatt is érdemes ide ellátogatni, de emellett számos érdekes koncerttelprogrammal is készülnek minden évben a szervezők.

A koppenhágai vásáron igazi dán specialitásokat kóstolhatsz – halakat, sült kukoricát és a mézédes karácsonyi gofrit.

Prága, Csehország Kép forrása: dreamsinhd.blogspot.hu

6/6 Prága, Csehország

A prágai óváros főterén megrendezett karácsonyi vásár is méltán híres Európában, hiszen ez az egyik legillatosabb adventi vásár a kontinensen.

A cseh sörök mellett érdemes megkóstolnod a sült kolbászt és bevásárolnod a karácsonyi sonkából is, és ha nincs ajándék ötleted még a szeretteid számára, akkor itt belefuthatsz a tökéletes, kézzel készített meglepetésbe, hiszen rengeteg árus kínálja egyedi ékszereit, játékait, karácsonyi díszeit is.

A főtér mellett a templom is csodálatosan ki van világítva ebben az időszakban, így még az is megtalálhatja a karácsonyi hangulatot, akit eddig nem ragadott el az ünnep varázsa.