7 szuper gasztrofesztivál augusztusban - Még tombol a nyár!

Írta: ,

Ha imádod a food fesztiválokat, és rajongsz a különleges gasztronómiai fogásokért, akkor a nyár utolsó hónapja is tartogat neked való programokat. Hoztunk neked néhányat a legjobb gasztrofesztek közül augusztusra, amelyekre érdemes akár egy hosszúhétvége keretében is ellátogatnod!

Mohácsi Sörfesztivál, augusztus 10-11. Kép forrása: unsplash

1/7 Mohácsi Sörfesztivál, augusztus 10-11.

Mohácson a Deák téren várja a sörrajongókat augusztus második hétvégéjén a Sörfesztivál, amelyre a belépés ingyenes.

A Sörfesztivált a 2016-ban először megrendezésre kerülő Rozéfesztivál idején tervezték már, és várhatóan hasonlóan jó programnak ígérkezik.

A sörkülönlegességek mellett egyéb gasztronómiai finomságok és ingyenes koncertek is várják az ide látogatókat.

XXI. Zalakarosi Bornapok, augusztus 9-12. Kép forrása: unsplash

2/7 XXI. Zalakarosi Bornapok, augusztus 9-12.

A Zalakarosi Bornapokon az ínycsiklandó borok mellett a finom ételek, a kézműves kirakodóvásár és a koncertek és előadások miatt érdemes kilátogatni.

A négy napos rendezvényre kitelepülnek a környékbeli borházak, és megnézheted a Borlovagok felvonulását is.

A fesztiválra a belépés ingyenes, és ha csak egy napra van időd meglátogatni, a szombatot ajánljuk neked, amikor megnézheted a Lóci Játszik koncertjét is.

Tokaj Kincsei Fesztivál, augusztus 10-12. Kép forrása: unsplash

3/7 Tokaj Kincsei Fesztivál, augusztus 10-12.

A Tokaj Kincsei Fesztivállal a szervezőknek az volt a célja, hogy létrehozzanak egy olyan nyári fesztivált, amelyben része van a gasztronómiának, a kultúrának, a bornak, a sportnak, az egészséges életmódnak és a könnyűzenének is.

A rendezvényen utcabál, vízitúra, városnéző séta is lesz, megismerkedhetsz a Tokaji bor- és aszúkészítéssel, halkülönlegességeket kóstolhatsz, megnézheted a helyi művészek kiállítását, és a fröccsivó versenyen is szurkolhatsz a legjobbnak.

GasztroSOKK Keszthely, augusztus 11-12. Kép forrása: unsplash

4/7 GasztroSOKK Keszthely, augusztus 11-12.

A keszthelyi GasztroSOKK egy vérbeli street food fesztivál: kézműves sörökkel, különleges borokkal, helyi termelői vásárral, klasszikus és különleges ételekkel, street food specialitásokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal.

A Balaton egyik legvarázslatosabb városába megéri akár egy egész hétvégére ellátogatnod!

A fesztivál során gasztronómiai bemutatókon és vetélkedőkön is részt vehetsz, a fantasztikus jazz zenéről pedig a Happy Dixieland Band és Gájer Bálint és zenekara gondoskodnak.

Bor és Kenyér Ünnepe Siófok, augusztus 16-20. Kép forrása: unsplash

5/7 Bor és Kenyér Ünnepe Siófok, augusztus 16-20.

Siófok legnagyobb nyári fesztiválja a Bor és Kenyér Ünnepe, amelyen számtalan, jobbnál jobb előadó lép fel, és amely záróeseménye az augusztus 20-ai tűzijáték.

Ha nincs még programod a hosszúhétvégére, akkor érdemes Siófokra látogatnod, ahol a vízpart közelében tartják ezt a remek fesztivált.

A fesztiválon hagyományőrző programok, táncbemutatók, folkzenekarok is lesznek, emellett családi programokkal, vásárral és népi játékokkal is várják az ide érkezőket.

Ha augusztus 20-ra érkezel, akkor részt vehetsz a város borának kiválasztásán és a hagyományos kenyérszentelésen is.

Rakpart Feszt – Kézműves Sörünnep 4.0 Szeged, augusztus 17-20. Kép forrása: pexels.com

6/7 Rakpart Feszt – Kézműves Sörünnep 4.0 Szeged, augusztus 17-20.

A Tisza Partján kerül ismét megrendezésre a szegedi Kézműves Sörünnep, ahol nem kisebb különlegességek, mint az ország legjobb kézműves sörei lesznek a csapon.

Ha barátaiddal kedvelitek ezeket a különlegességeket, érdemes egy-két napot eltöltenetek Szegeden, ahol a finom italok mellett népszerű előadók is gondoskodnak a hangulatról: itt lesz többek között Sena, a New Level Empire, a Gypo Circus, a Tom White and the Mad Circus és Vastag Tamás is.

7/7 XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szeged, augusztus 31-szeptember 2.

A nyár végének egyik legjobb gasztroeseménye a Tiszai Halfesztivál, amelyre minden halétel-kedvelőnek érdemes legalább egyszer ellátogatnia.

A szegedi halászlé ünnepén halászléfőző verseny is lesz, így garantáltan megkóstolhatod a város legjobb hallevesét is!

A szervezők koncertekkel, táncbemutatókkal, sporteseményekkel és tűzijátékkal is várják az ide érkezőket.