Felelsz, vagy mersz? A játék, amit érdemes végigcsinálnod a barátaiddal

Berényi Nóri
Írta: ,

Biztos már te is hallottál erről a játékról, vagy már esetleg részt is vettél benne. Tökéletes fénypontja lehet egy szombat estének a barátaiddal, mely során rengeteg új dolgot is megtudhattok egymásról, vagy próbára tehetitek a másik bátorságát.

A játék lényege Kép forrása: ygraayne.blogspot.com

A játék lényege az, hogy felteszitek egymásnak a bűvös kérdést: „Felelsz, vagy mersz?”, majd a válaszadónak lehetősége van választani a két opció közül.

Ha a „felelsz” lehetőséget választja, akkor egy általad feltett kérdésre kell őszintén válaszolnia, ha pedig a „mersz” lesz a nyerő nála, akkor egy olyan feladatot kell végrehajtania, amit te találsz ki neki.

Lehet bármi, a lényeg, hogy minél extrémebb legyen és billentse ki az illetőt a komfortzónájából.

Ha felelsz… Kép forrása: photogrist.com

Vegyétek komolyan a játékot és szánjatok időt a kérdések kitalálására. Nem az a lényeg, hogy a másikat kellemetlen helyzetbe hozd, hanem az, hogy minél több új dolgot megtudjatok egymásról.

Ez lehet akár olyan is, hogy felvázolsz egy szituációt az „áldozatnak” és eléteszel néhány opciót, melyek közül választhat. Ezekből a válaszokból sok minden kiderülhet, de ügyelj arra, hogy ne durvuljon el a játék és mindig maradjon meg a jókedv, hiszen végtére is ez egy játék.

Amit viszont fogadjatok meg, az az őszinteség, mert ennek hiányában bele sem érdemes kezdeni.