Február 8–14.: Zene, kultúra és művészet a hét minden napján!

Írta: ,

Jövő héten is érdemes lesz kimozdulni, hiszen olyan programok várnak, mint a Palacsinta nap, a ZAZ koncert, vagy a Mangalica Fesztivál! Minden napra ajánlunk két eseményt, ami szerintünk titeket is feltöltene a legszürkébb hétköznapon is! :) Induljon a szemezgetés!

1/7 HÉTFŐ – február 8.

Design és Nevelés – Toldi Klub

A design és a nevelés összefüggéseiről tudhatsz meg többet az év első Inspiráló Designelmélet estjén, ahol olyan kérdésekre keresik a szervezők a választ, mint a design hasznosíthatósága az oktatásban, vagy az épített környezet szerepe a nevelésben. Az eseményen Mészáros Zsuzska építésszel, és Illés Anikó művészetpszichológussal hallgathatsz meg egy izgalmas beszélgetést a témában!

A csend napja - Mauni Amavaszja – Kelet-Nyugat Egészségközpont

Szívesen kiszabadulnál a hétköznapok mókuskerekéből? Remek alkalmat nyújt erre a Puskás Kata által vezetett meditáció a Kelet-Nyugat Egészségközpontban, ahol emellett még Szvámiji tavalyi írásáról, a Csend napjáról is szó lesz.

KEDD – február 9. Kép forrása: heathersfrenchpress.com

2/7 KEDD – február 9.

Palacsinta nap – Szederinda

Ha a farsangot egy fergetegesen nagy palacsintázással ünnepelnéd, kedden irány a Szederinda Étterem! Az angolszász módon megszervezett eseményén rengetegféle palacsinta vár rád, ráadásul mind gluténmentes!

Animációs Filmhét / Semaine de l'Animation – Francia Intézet

A második éve megrendezésre kerülő Animációs Filmhéten a best of alkotások válnak megtekinthetővé a budapesti közönség számára. Az Annecy Nemzetközi Filmfesztivál díjnyertes animációi mellett a MOME ANIM hallgatók diplomafilmjeit is láthatod!

SZERDA – február 10. Kép forrása: winemonthclub.com

3/7 SZERDA – február 10.

Makk Károly: Szerelem | Műcsarnok Filmklub

Melyek a magyar filmtörténet legnagyobb alkotásai? A kérdésre nehéz objektív válasszal szolgálni, mindenesetre Makk Károly Szerelem című filmje mindenképpen valahol az összeállítás élén kap helyet. A Cannes-ban is díjazott mű örökérvényű kérdéseket feszeget, magyar színészóriások (Törőcsik Mari, Darvas Iván, Darvas Lili) interpretációjában. A vetítést kísérő előadást Gelencsér Gábor filmesztéta adja.

BORIGO Kultúrparty – NU- Bor és Bisztronómia

Érdemes sietned, ha el szeretnél menni a BORIGO online bormagazin estjére, ugyanis a jegyek csak limitált számban kaphatók. A vendég ezúttal Lovasi András és Földes Eszter lesz, a bortémát pedig Tokaj – A Château Dereszla, a Holdvölgy és a Pajzos-Megyer pincészetek szolgáltatják. A borokhoz ráadásul gourmet-fogásokat is felszolgálnak!

4/7 CSÜTÖRTÖK – február 11.

Beszélgetés a művészetről – Ludwig Múzeum

Záborszky Gábor kiállításához kapcsolódóan a Ludwig és az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány egy izgalmasnak ígérkező disputát szervezett, melynek témája a művészet lesz. Véleményét Donáth László evangélikus lelkész, Radnóti Sándor esztéta, és Záborszky Gábor képzőművész fejti majd ki, a moderátor pedig Galambos Ádám evangélikus teológus lesz.

M O M E félévnyitó buli – Toldi Klub

A MOME Toldiban megrendezett félévnyitó buliján jó társaság, nyüzsgés és szuper fellépők várnak, ráadásul Pajor Kristóf (ha nem ismered, mindenképp csekkold a Facebook oldalátvideóit is keverheted a buli közepén egy interaktív kontrollerrel!

5/7 PÉNTEK – február 12.

Februári Paloma Napok – Paloma

Az egyedi tervezésű árukkal (táskák, ruhák, lakberendezési tárgyak, ékszerek) felszerelt hely mostantól Paloma napokat hirdet minden hónapban, ahol szuper tervezői darabokhoz juthatsz hozzá olcsóbban. A legelső ilyen február 12-én és 13-án lesz, amikor is a különböző termekben ajándékok, mini workshop és süti is vár!

LOVEZINE - Bemutató és csoportos kiállítás a szerelem nevében – Supermarket Gallery

A Supermarket Gallery által megrendezett Lovezine nevű kiállításon több kortárs művész alkotását tekintheted meg egy helyen, a téma pedig a Valentin-nap lesz! És hogy mi a közös az alkotásokban? Nos, mindegyik múzsája Staller Ilona Ciccolina volt! Most már nagyon kíváncsi vagy, ugye? :)

SZOMBAT – február 13. Kép forrása: Pinterest

6/7 SZOMBAT – február 13.

ZAZ – Tüskecsarnok

Ha francia könnyűzenéről van szó, Zaz neve megkerülhetetlen: az énekesnő 2010-ben vált világhírűvé Je veux című slágerével, azóta pedig sikert sikerre halmoz nemzetközi szinten is. A Tüskecsarnokban a 2014-ben megjelent, Paris című albumával fog elénk állni, megidézve Budapesten is a francia sanzon és a jazz hangulatát!

JÜ, MAKROHANG - Trafó

A Trafóban az itthoni instrumentális zenei szcéna két legnépszerűbb triója fog fellépni, akiknek segítségével garantáltan ellazulhatsz a fárasztó hét után! A Berlin-Budapest tengelyen mozgó JÜ a pszichedelikus és noise rock, a Talentométert megnyerő MAKROHANG pedig a „jazz for metalheads” szellemiségében fog zenélni.

VASÁRNAP – február 14. Kép forrása: tumblr, lovemusicnart

7/7 VASÁRNAP – február 14.

Mangalica Fesztivál – Szabadság tér

Ha egy rendhagyó Valentin-napra vágysz a pároddal, nézzetek ki a Mangalica Fesztiválra! A Szabadság téren megrendezett eseményen a mangalicát minden formájában elfogyaszthatod, de emellett számos házi finomságot is megkóstolhatsz. Ha pedig átfagynál, kortyolgass el egy finom forralt bort!

Hang-lemez börze - Record Fair- MÜSZI

A zene szerelmese vagy? Akkor érdekes program lehet számodra a minden hónap második vasárnapján megrendezett lemezbörze. Itt még a legfanatikusabb gyűjtők is találhatnak igazi kincseket, ugyanakkor te is áruba bocsáthatod saját portékádat! Hanglemezek, CD-k, kazetták, koncert DVD-k, és zenei könyvek várnak minden mennyiségben!