Ezek lesznek a legjobb kulturális események 2018 nyarán

Bodnár Alexa
Írta: ,
Ezek lesznek a legjobb kulturális események 2018 nyarán

Kép forrása: toxaww/depositphotos.com

Június közepén véget ér a színházi szezon, legalábbis ami a kőszínházakat illeti. De nyáron sem kell lemondanunk a klassz kulturális eseményekről, a színházi előadásokról, hiszen számos szuper rendezvényt, fesztivált rendeznek az országban, ennek a keretében. Mutatunk neked 5 opciót, ahol kielégítheted a kultúra iránti vágyadat a nyáron!

Pécsi Országos Színházi Találkozó, Június 7-16., Pécs Kép forrása: Elnur_/Depositphotos

Még a színházi szezon vége előtt ellátogathatsz Pécsre, a POSZT-ra, ahol a jobbnál jobb, friss színházi előadások mellett versenyprogram is van, melyen a legjobb darabokat és a legjobb alkotókat díjazzák.

A színdarabok mellett a színházi szakma neves képviselőivel rendeznek beszélgetéseket, de kiállításokon és koncerteken is részt vehetsz.

Ha ellátogatsz a POSZT-ra, érdemes tenned egy kitérőt a Pécs melletti, kisebb településekre is, ahol számos borospince vár, és a gasztronómiának is hódolhatsz.

Budapesti Nyári Fesztivál, Egész nyáron, Budapest Kép forrása: Gudella/Depositphotos

A Budapesti Nyári Fesztivál az ország egyik legnagyobb kulturális nyári eseménye, amely keretében olyan fantasztikus szabadtéri helyszíneken vehetsz részt az előadásokon mint a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, a Margitszigeti Víztorony vagy a Városmajori Szabadtéri Színpad. Színházi szemle, kiállítások, koncertek, gyermekelőadások szerepelnek a programkínálatban, amelyből bárki találhat magának kedvére valót.

A komolyzenei koncertek mellett a könnyű zene legjobbjaival is találkozhatsz itt, de ha egy nyáresti, szabadtéri színházi előadást néznél meg, az is akad bőven a kínálatban.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!