Ezek Budapest legjobb levesezős helyei

Raczky Júlia
Írta: ,

Ha te is sokat rohangálsz a városban, akkor jó eséllyel találkoztál már azzal a problémával, miszerint nem is könnyű gyorsan, valami igazán finomat enni... Olyat pedig, amit akár menet közben is elfogyaszthatsz (a hamburger és a gyros itt esett ki), szinte lehetetlen! Na, ilyenkor jussanak eszedbe ezek a szuper helyek és ejtsd útba őket – meglátod, a téli hidegben különösen jól esik majd egy gőzölgő, kezeidet is melengető leves.

Naponta változó kínálat, meglepő összeállítások, kreativitás – ezek jellemzik leginkább a Kazinczy utcában található Borsot.

Nyáron isteni hideg (pl. katalán gazpacho) vagy édes (például Túró Rudi leves) leveseket kanalazhatsz itt, télen pedig a tartalmas (néha már-már főzelékre emlékeztető), forró ízcsodák kerülnek előtérbe.

Érdemes csekkolnod őket a Facebookon, mert így azonnal értesülhetsz az aznapi menüről!

 

LEVES. Kép forrása: Facebook, LEVES.

A leveses helyek megnyitásának lavinája a fővárosban tulajdonképpen velük indult el. A Kálvin tértől nem messze található helyen tapasztalhattad meg először, milyen is, mikor gyorsan kikérsz magadnak egy forró, finom levest, majd ott helyben magadba lapátolod, esetleg menet közben hörpinted fel.

A kínálat itt is minden nap változik, de nem annyira széleskörű – pár nap eltéréssel jellemzően ugyanazok a finomságok (pl. bazsalikomos paradicsom-krémleves) térnek vissza a menüre. 

De ez persze nem baj, hiszen az ízvilág csodás, a kedvenc leveseink nélkül pedig amúgy sem bírnánk tovább!