Vigyázz, függőséget okoznak: az elmúlt évek legjobb sorozatai

Boros Mariann
Írta: ,

Ha eleged van belőle, hogy nem tudsz filmet választani, menj biztosra, és kezdd el az elmúlt évek legnépszerűbb sorozatainak valamelyikét – íme a mi kedvenceink!

Game of Thrones – Trónok harca Kép forrása: dailydot.com

Talán minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Trónok harca a legjobb dolog, ami az elmúlt években a televíziózás világában történt.

A 2011-ben berobbanó regényadaptációban minden megtalálható, ami miatt egy sorozat vagy akár film a képernyő elé láncolja a nézőt: intrika, humor, szép emberek, kaland, szövevényes cselekmény, szerelem, szex, mágia – na meg a sárkányok.

Ha épp lankadna az ember figyelme, mindig történik valami váratlan – és általában véres – dolog, ami miatt muszáj megnézni a következő epizódot is. Ha most kezded az elejétől a sorozatot, készülj fel, hogy akár több napra is be fogsz zárkózni a lakásba egy (vagy több) évadnyi rész társaságában...

The Walking Dead Kép forrása: furiousfanboys.com

A The Walking Dead című, világszerte elsöprő sikerű sorozat a filmvilág által kedvelt zombiapokalipszisbe csöppenti a nézőt.

A kialakult helyzet okáról nem sokat tudunk, ám egy biztos: a zombik – vagy ahogy a túlélők hívják őket: járkálók – egyre többen vannak, és egyre éhesebbek.

Az egykori rendőr, Rick és csapata felveszi a harcot az élőholtakkal, ám a társaság összetétele évadról évadra igencsak változékony – nagyon úgy tűnik, hogy egyik főszereplőnek sem atombiztos a helye. 

A zombik gyilkolászása mellett drámára, lelkizésre is mindig jut idő – amit gyakran kifogásolnak a rajongók –, és szépen végigkövethetjük egy-egy karakter fejlődését is: például hogy hogyan lesz a korábban a férje által bántalmazott háztartásbeli anyából zombitizedelő, könyörtelen harcos.