Így pótold be az elmulasztott nyári őrületet egyetlen hétben

Írta: ,

Na mi az? Már megint eltelt a nyár, te meg most kapsz észbe, hogy idén is csak egyszer ment fel egy kicsit az adrenalin-szinted, mikor észrevetted, hogy nem tetted vissza a jégkockatartót a fagyóba? Csak nyugalom, egyrészt a népszerű hiedelemmel ellentétben ősszel meg télen is lehet ám programot csinálni, másrészt, ha kicsit belehúzol, egy hét alatt simán összeszedsz annyi élményt, mint a tengerparti nyugágyból szelfiző haverok egész szezonban sem. De akkor most már csapj a lecsóba! Adunk pár tippet a Bónusz Brigádtól, hogy mivel pörgetheted fel az eseményeket. (x)

Ha túl sok a stressz

Először is: a nyár a stresszmentesítésről szól, mert ha feszült vagy, úgysem tudod őszintén élvezni az élményeket. A belső béke megtalálásához tökéletes megoldás, ha például már májustól kezdve hetente háromszor napüdvözlettel és légzőgyakorlatokkal köszöntöd a pirkadatot a Margitszigeten. Vagy, ha erről már lecsúsztál, hát, tudod… még mindig ott van a lehetőség, hogy egy több kilós baltát hajíts célba, lehetőleg oroszlánüvöltés kíséretében, mert az bizonyítottan segíti a találati arányt.

Mielőtt még rosszra gondolnál: nem, nem egy kocsmai verekedés kirobbantására biztatunk, a baltadobálás egy komoly sportág, még világbajnokságot is szerveznek belőle! Egy megfelelően kialakított pályán tökéletes biztonságban próbálhatod ki a barátokkal, a céltábla helyére meg azt képzelsz oda, akit akarsz, mi ebbe nem szólunk bele. Ha a fejszecsapkodás beléd költöztette a csít, és kisimultak az idegeid, akkor jöhet a többi nyár élmény. Namaszté!

Ha kell egy repülős sztori

Na és akkor ültünk a Mallorcára tartó gépen, és akkora volt a turbulencia, hogy a mellettem ülő kilöttyintette a pezsgőt, ja mert kaptunk pezsgőt, mert első osztályon utaztunk, mert hát érted, nyaralunk…

Tudod te is, tudjuk mi is, hogy szeptemberben nagyon sok ilyen sztorit kell majd végighallgatnod, ha udvariasságból megkérdezel valakit, hogy hogyan telt a nyár. Nem árt, ha az ilyen esetekre van a tarsolyodban egy sztori egy extrém, egyszemélyes helikopterezésről, amit az ország egyik letapasztaltabb pilótájával, meg egy valódi helikopter-legendával éltél át.

„Igen, Amália, én egy Mil Mi-2-vel cséphadartam Kiskunlacháza fölött, de kérlek, mesélj még arról, hogy milyen volt a szendvicsed a repülőn!”

Ha tele van romi esküvős képekkel a Facebook-falad

Már ki sem látszik a FarmVille az abroncsos szoknyák mögül? Hálót szőnek az üzenőfaladra a plafonpókok és mindenki egy felszalagozott művelődési házban táncol a meghatott apukájával?

Ha nagyon unod a cukorsziruppal bevont esküvői fotókat, de közben azért a sárga féltékenység is mardos egy kicsit, fogjátok magatokat, lépjetek le Las Vegasba, és házasodjatok össze Elvis Presley színe előtt!

Nem, nem ment el az eszünk, ilyet tényleg lehet csinálni, ráadásuk teljesen érvényes is lesz az egész. Vannak cégek, amelyek kifejezetten arra szakosodtak, hogy a külföldi ceremóniát, illetve az anyakönyv honosítását leszervezzék, így nektek tényleg csak a buli része marad. Töltsd fel az esküvő után a képeket, csekkoljatok be egy vegasi kaszinóban, aztán pörögjön a lájkszámláló!

Ha már négyszer végignézted a kedvenc sorozatodat

Fölösleges még egyszer megguglizni, most mondjuk: az új Trónok harca évad nem jön ki 2019-ig. És annak is megvan az oka, hogy miért nem nyáron futnak úgy általában az új szériák: azért, mert mindenki nyaralni van, csak te töltötted a júliust azzal, hogy régi részeket néztél újra az elfüggönyözött szobában.

Na jó, figyelj, még semmi sincs veszve, ha már úgyis betéve tudod a Lannisterek családfáját, legalább kezdj valami olyat a tudásoddal, amit aztán az irodában is elmesélhetsz: mondjuk vidd el a haverokat egy Trónok harca témájú szabadulószobába, és vedd kezedbe a Hét Királyság sorsát!

Vagy, ha már nagyon unod, hogy kínodban csak Harry Potter fan fictionöket tudsz olvasni – mert abból aztán tényleg nem jön az új rész jövőre sem – válassz egy mágikus szabadulószobát! Tessék, lehet ám úgy is élvezni a kedvenc mozijaidat, hogy abból irigylésre méltó élmény legyen!

Ha idén sem készültetek fel a zombi-apokalipszisre

Mióta tervezitek a haverokkal, hogy ha lesz egy kis szabadidőtök, felkészültök egy esetlegesen bekövetkező zombiapokalipszisre? Ha ezen a nyáron sem töltöttetek két hetet egy civilizációtól távoli hegyormon, forrásvízen és zuzmón túlélve, akkor a város közelében még gyorsan lezavarhattok néhány stratégiai programot, amivel magabiztosabban vesztek majd részt az élőhalottak elleni küzdelemben.

Az amerikai harci íjászat például egy családbarát íjászati sportjáték, de ettől még nem fognak rosszul jönni az itt tanultak, ha a Walking Dead-et kell kiirtani, lehetőleg mielőtt még a bázisotok közelébe érne. A katonai gépek vezetésével is érdemes megismerkedni, zombiinvázió idején többre mész vele, mint a BKk-bérleteddel, de szerencsére erre is van lehetőség még most, békeidőben. Ugye, hogy milyen eseménydúsan és hasznosan telt a nyár, akkor is, ha az utolsó pillanatban fogtál hozzá!