5 eldugott hely Budapesten, ha a természetbe vágysz

Serestyén Sára
Írta: ,
5 eldugott hely Budapesten, ha a természetbe vágysz

Egy hétvégi séta vagy egy rövid kirándulás a szabadban mindig jó program lehet akár családostól, a pároddal vagy egyedül vágsz neki. Ráadásul nem is kell messze menni, ha ki szeretnétek mozdulni, hiszen akadnak Budapestnek olyan fantasztikus helyei, amiket nem csak történetük miatt, de látványuk miatt is érdemes meglátogatni. Az alábbiakban öt ilyen rejtett kincset mutatunk neked.

Wekerletelep Kép forrása: wikipedia.org

A XIX. kerületben található Wekerletelep a 20. század elején jött létre a Budapesten dolgozó, főként vidéki gyári munkások számára.

A városrész kialakítási pont a vidékről feltelepült munkásoknak köszönheti sokszínűségét, hiszen az ő igényeiknek megfelelően kellett kialakítani ezt a városrészt. Az épületek népi szecessziós stílusban épültek, ráadásul a házak típusa, anyaghasználata és színe is merőben eltér a tipikus színtelen városi építészettől.

A Wekerlén, a Kós Károly tér 4-es szám alatt található egyébként az a híres épület is, ahol a történet szerint a Barátok Közt című sorozat szereplői élnek.

Kiscelli kastély és parkerdő Kép forrása: wikipedia.org

A belvárostól nem is olyan messze Óbuda és Remetehegy között helyezkedik el a Kiscelli kastély és a hozzá tartozó parkerdő, ami annak ellenére, hogy telepített mégis vadregényes. A barokk stílusú kastélyt a 18.

században építették, eredetileg templomként és kolostorként üzemelt. 1910-ben Schmidt Miksa, bútorgyáros vásárolta meg az épületegyüttest és kastéllyá alakítatta át. Az épület ma a Kiscelli Múzeumnak és a Budapesti Történeti Múzeumnak ad otthon.

A parkon át turistaút vezet a kiscelli kálvárián és a Golgota-szoborcsoporton át egészen a Szent Vér-kápolnáig.

Remek hétvégi egész napos program lehet, hiszen a történeti és képzőművészeti kiállítások után egy pihentető sétát tehettek a színes falevelekkel tarkított ősparkban.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!