5 eldugott hely Budapesten, ha vágysz a természetbe

Serestyén Sára
Írta: ,
5 eldugott hely Budapesten, ha vágysz a természetbe

Egy hétvégi séta vagy egy rövid kirándulás a szabadban mindig jó program lehet akár családostól, a pároddal vagy egyedül vágsz neki. Ráadásul nem is kell messze menni, ha ki szeretnétek mozdulni, hiszen akadnak Budapestnek olyan fantasztikus helyei, amiket nem csak történetük miatt, de látványuk miatt is érdemes meglátogatni. Az alábbiakban öt ilyen rejtett kincset mutatunk neked.

Filozófiai kert

A Filozófiai kert vagy más néven Filozófusok kertje a budai oldalon, a város felett található, a Grúber József-víztározó oldalában. A kert egyik látványossága a Wagner Nádor szobrászművész által megalkotott öt vallási vezetőt szimbolizáló, valamiféle megmagyarázhatatlan békességet sugárzó szoborcsoport.

De, nem csak azért érdemes ellátogatni ide, hogy a szobrokban gyönyörködjetek, hanem a csodálatos városi panoráma miatt is. A városi látkép este az igazi, ilyenkor a városi fényektől olyan az egész város, mint egy kis ékszerdoboz.

Gázgyári lakótelep

Az Óbudai Gázgyár az Újpesti vasúti hídtól délre az Óbudai sziget bejáratáig tartó 27 hektáros területen helyezkedett el.

A gázgyárat körülvevő lakótelepet az itt dolgozó munkások számára építették 1914-ben, és bár gázgyár már 1984 óta nem üzemel a lakásokban még mindig az egykori gázgyári munkások és családjaik élnek.

Az ősfákkal tarkított telepet egységes színű sárga házacskák tarkítják, melyek zöld nyílászáróikkal olyanok, akár egy tündérmese manóházai.

Ha éppen nincs semmi extra programotok egy naposabb vasárnap délutánra, akkor mindenképpen nézzétek meg ezeket a különleges kis épületeket. És ha kinézelődtétek magatokat, akkor irány a Duna part, ami szintén gyönyörű látványt nyújt.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!