Amikor eleged van az egyhangúságból: 5+1 mód, ahogyan kitörhetsz belőle

Irimiás Alíz
Írta: ,

A hosszú tél nem segít feldobni az amúgy is rutinszerű hétköznapok egyhangúságát, de évszaktól függetlenül érdemes néha egy kis csavart vinni a megszokásba, és változtatni a monoton cselekvéssoron. Ezúttal olyan tippeket adunk, amelyek nem kívánnak különösebb szervezést, nem kerülnek sokba, mégis képesek szinte azonnal pozitív hangulatváltozást okozni.

Lehet, hogy töviről-hegyire ismersz minden aprócska követ és fűszálat a lakókörnyezetedben, hiszen mindennap arra jársz haza munkából, arra mész bevásárolni, vagy a gyerekért az óvodába, iskolába, de talán ritkán nézel szemmagasság fölé az utcán.

Ha van egy szabad órácskád, kerekedj fel, akár céltalanul is, és indulj el egy kis városnézésre a környéken - gyalog!

Amellett, hogy időnként a lábad elé is lenézel, csodáld meg az épületeket, a fákat, az árnyékokat, az ablakokon megcsillanó napsugarakat, vedd észre az épületek díszeit, a szobrokat, amik mellett máskor csak nagy sebtiben elsuhansz – meglásd, üdítően hat majd a közérzetedre, és egy-egy ilyen séta az álmatlanság ellen is gyógyír.

Ha társad is akad a sétához, egy jó beszélgetésre is alkalom nyílik, de a néma csendben való közös séta is lehet elmélyült és sokatmondó.

A mozgás közismerten jó közérzetjavító, és a zene is képes azonnal örömtelivé varázsolni a hangulatodat.

Keress egy táncklubot, vagy egy egyszerű szórakozóhelyet, ahol az ízlésednek megfelelő zene szól, és akár a pároddal, akár egyedül (alkalmi táncpartnerrel) kimozoghatod a hétköznapok feszültségét magadból!

A tánc ráadásul nemcsak nagyszerű mozgást jelent, de olyan érzelmeket szabadít fel, amelyek katartikus élményt okoznak, ezáltal megszabadítanak a stressztől és a negatív energiáktól.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató