Egész napos shopping? Így vágj neki!

Stumpf Bea
Írta: ,

Van, amikor egész napos vásárlás áll előtted, ami bármennyire is szuper program, ahhoz, hogy minden jól alakuljon, nem árt néhány dologra felkészülnöd. Nem csak a budgetet érdemes előre lefixálni, egy-két olyan tényező is befolyásolja a vásárlásaidat, amire nem is gondolnál. Lássuk, mik ezek!

Határozz meg egy keretet, amit nem léphetsz túl! Kép forrása: blog.freepeople.com

Ha mindig azon kapod magad, hogy a hónap elején megrohamozod a boltokat, megveszed azokat a ruhákat, amiket feltétlenül szükségesnek tartasz, és folyamatosan túlköltekezel, akkor valamit biztosan rosszul csinálsz.

Amikor csak egy-két dologra van szükséged, akkor nem is számít igazán, de ha egy szezon előtt több dolgot vennél, akkor az apró tételek összeadódnak, így praktikus, ha előre meghatározod, hogy mennyit költhetsz és aszerint vásárolsz.

Priorizálj! Kép forrása: harpersbazaar.com

Amikor egy véges keretből tudsz költeni, akkor fontos, hogy előre átgondold, hogy mik azok a dolgok, amikre feltétlenül szükséged van, melyek azok a divathullámok, amiket szívesen belecsempésznél a gardróbodba és ismerd fel azokat az impulzus jellegű vásárlásokat, amikre igazából nincs is szükséged.

Előfordulhat, hogy hajlamos vagy folyton ugyanolyan ruhadarabokat vásárolni, mindenből ugyanazt a fazont vagy színt választani, és az is sokszor előfordul, hogy ahelyett, ami igazán fontos lenne valami olyasmit veszel, ami nem is volt fenn a listán.