Öt lenyűgöző hely, ahol kiülhetsz a Duna-partra tavasszal

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ugyan annyira még nincs meleg, hogy ki lehessen menni egyet strandolni a Dunára, de a dunaparti ücsörgéshez már elég szép az időjárás. Ha a hétvégén szívesen kimozdulnál egy kicsit, olvasgatnál egyedül, piknikeznél a családdal vagy borozgatnál a barátokkal, akkor javaslunk neked öt olyan helyet a Duna mellett, ahol ezt csodálatos környezetben teheted meg.

Kopaszi gát, Budapest Kép forrása: foursquare.com

A virágos, szépen kiépített Kopaszi gát tökéletes célpont a fővárosban, ha kiülnél a Dunapartra, amelyet egybeköthetsz egy kis sétával vagy sportolással is.

A Kopaszi gát ugyan nem tartozik a ritkán látogatott dunaparti helyek közé, így ha magányra vágynál, akkor nem ez a legideálisabb hely a számodra.

Viszont ha nem zavar annyira a nyüzsgés, akkor bátran ajánljuk ezt a helyet, ahol a gyönyörű, tavaszi színekben pompázó part kárpótol mindezért.

Nem klasszikus vízparti ülőhely, de technikailag a Duna mellett található a Monostori erőd Komáromban, ahol – amennyiben éppen nem rendeznek itt egy fesztivált – rengeteg nyugodt, kiülős hely található, ahol pihenni és piknikezni is lehet.

Az erőd falára felkapaszkodva csodálatos kilátás nyílik a Dunára, de a várfalon túl, az erőd tövében is leheveredhetsz, ha minél közelebb szeretnél lenni a vízhez.

Ha a csendes pihengetés mellett egy kis történelmi túra is belefér a napodba, akkor ennél ideálisabb helyet nem is találhatnál egy tavaszi délutánra.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!