Dobd fel a hétvégéteket! Közös programok az esős, borongós napokra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem kell minden tartalmas programról lemondanotok csak azért, mert beköszöntött a nagybetűs ősz. Tény, hogy már nem tombol a kánikula, és bizony az eső sem ritka, de azért így is eltölthetitek izgalmasan a hétvégéiteket!

Egy nap az ágyban Kép forrása: weddingpartyapp.com

Egész nap? Egész hétvégén? Naná! Talán már nem is emlékeztek rá, mikor volt részetek utoljára ilyenben, pedig a közös lustálkodás mindkettőtöknek jót tesz.

Nincs olyan teendő, ami ne várhatna a következő napig, és nincs is kifogás, amire ne találhatnátok megfelelő megoldást.

Intézzetek el mindent előre, és hétvégén maradjatok az ágyban! Aludjatok sokáig, aztán készítsetek közösen reggelit, amit a puha párnák között fogyasztotok el.

Ezen a különleges napon vagy hétvégén főznöd sem kell: rendeljétek házhoz a finomságokat, délutánra pedig (a többször is megismételt 18+-os programon felül) tervezzetek be filmmaratont és közös habfürdőt.

Állat- és növénykertek Kép forrása: flickr, Michelle Fryer

Esőben nem a legjobb arborétumban vagy állatkertben sétálgatni, de ha éppen nem zuhog, akkor ezek a programok is tartalmasak lehetnek.

Sokan csak és kizárólag nyárra időzítik ezeket a látnivalókat, pedig ősszel jóval kisebb a tömeg, a növénykertek pedig egészen más arcukat mutatják ilyenkor.

Ha a szabadtéri látnivalókat mindenképpen kizárjátok, akkor jöhetnek a zárt tropicariumok, a különféle természetvédelmi múzeumok, vagy ha új vizekre eveznétek, ott a Planetárium (és a több vidéki kistestvére).

Teljesen felesleges elzárkózni a különféle kiállításoktól, aktuális tárlatokról, mert ezek szintén új színt vihetnek az életetekbe – főleg, ha idáig nem szántatok rájuk idők.