December 12. – 18.: Színes programok Advent harmadik hetében

Írta: ,

Megkezdődött a visszaszámlálás karácsonyig, de a nagy rohanás előtt még szakíts időt ezekre a szuper programokra! Koncerteket, színházi előadást és irodalmi estet, vásárokat, de akár egy hétvégi villámutazást is tartogat ez a hét.

Hétfő – december 12. Kép forrása: vagalume.com

Eros Ramazotti koncertje

A sármos olasz popzenész Perfetto elnevezésű turnéja keretében érkezik Budapestre, ahol legfrissebb albumja, a tavalyi Perfetto mellett leghíresebb dalait is előadja, így biztosan felcsendül majd a Piu Bella Cosa vagy az Otra Como Tu is az Arénában.

Kedd – december 13.

Shakescreen Film Club IV. – Peter Brook’s King Lear

Hihetetlennek hangzik, de 400 éve született William Shakespeare.

Az évfordulót a Petőfi Irodalmi Múzeum filmklubbal ünnepli: ezúttal Peter Brook klasszikusa, a Lear király lesz műsoron. Az eredeti nyelven vetített film előtt Dr. Sam Gilchrist Hall, a British Council tanára, Shakespeare-szakértő tart bevezetőt.

TÁP Színház: Korrup Schőn

A kedd mindenképpen a magaskultúra jegyében zajlik, hiszen másik ajánlatunk napjaink egyik legeredetibb színtársulatának, a TÁP színháznak az előadása. A Korrup Schőn mindenki számára kellemetlenül ismerős helyzetképet fest a korrupcióról, egy képzeletbeli magyar kisváros lakóinak történetein keresztül.