Budapesten minden este van valami – Helyek, ahol hétköznap is lehet bulit találni

Raczky Júlia
Írta: ,

A buli fogalma tulajdonképpen igencsak relatív. Nekem például már az is bulinak számít, ha egy estémet jó környezetben tölthetem, értelmes emberekkel beszélgethetek, és közben jó italokat ihatok. Emellett az is lehet kritérium, hogy az ember tudjon táncolni is, ha épp ahhoz van kedve, vagy legalább hallgathasson egy jó DJ-szettet valahol. Budapesten jó pár olyan hely van, ami megfelel a fenti a feltételeknek, most ezekből készítettem nektek egy listát.

Madách téri duó: a Telep és a Központ Kép forrása: likealocalguide.com

A két népszerű belvárosi helyet azért lehet egy kalap alá venni, mert elég közel vannak egymáshoz a Madách téren. Tulajdonképpen alig 10 méter a kettő közötti távolság, éppen ezért az emberek nagy része egy este alatt mindkét helyen megfordul.

Azért jó ide járni, mert a belvárosi árfolyamhoz képest az árak teljesen elfogadhatóak, mindkét helyen rendszeresen vannak DJ-k, akiknek a zenéjére az ember kényelmesen ellötyöghet, ha szeretne, de kellemes háttérzajnak is kiváló az ücsörgős estékhez. 

A Telepen egyébként időszaki kiállítások is helyet szoktak kapni a galérián, legutóbb például Vidák Zsolt képzőművész képeit tekinthette meg itt a nagyérdemű.

Fogas Ház Kép forrása: music4you.hu

Az Akácfa utcában található szórakozóhely azért jó, mert itt általában mindig lehet táncos bulikat találni.

A különbség azonban például az Instanthoz képest (ami a Nagymező utcában található), hogy ezt a helyet még szerencsére nem neszelték meg annyira a külföldi, bulira kész turisták, így az ember itt még meg tud tenni két lépést anélkül, hogy valaki leszólítaná azzal, hogy „Hi, are you from here?”

A zene általában tényleg jó, bár vannak furcsa DJ-szettek, legutóbb például hallottam egy olyat, ami leginkább a Mario Forever elnevezésű számítógépes játék zenéjét idézte vissza számomra.

Na de ízlések és pofonok!

Ha pedig meguntad a táncolást, csocsózhatsz is egyet a barátaiddal!