Balatoni vigadalom - a legjobb programok augusztusra a magyar tengeren

Írta: ,

Még csak most kezdődött el, de már mindjárt vége: a nyár utolsó hónapjában sem áll le a magyar tenger, és még mindig bőven találhatunk izgalmas programokat, amik megszínesíthetik a lassan keserédes késő nyári estéket.

Rockpart Fesztivál

1/8 Rockpart Fesztivál

Balatonszemesen 2013 óta rendezik meg a Rockpart Fesztivált, idén augusztus 7-9. között dübörög majd a metál a Gárdonyi Géza utcában.

Az "ereszdelahajamon" nem csak belföldi, de külföldi előadók is képviseltetik magukat, itt lesz például a Clawfinger, a Sucide Scilence vagy a The Dillinger Escape Plan, de hazai frontról jön a Tankcsapda, a Paddy And The Rats – és még sokan mások. 

Szemesi Jazz Udvar

2/8 Szemesi Jazz Udvar

Szintén Balatonszemesen, de a könnyedebb műfaj szerelmeseinek ajánljuk a Szemesi Jazz Udvart, ami augusztus 21-ig péntekenként várja a látogatókat.

A helyszín a Postamúzeum kert, a fellépők pedig a Trió Midnight, a Gyárfás Trió, és a Creative B trió.

 

IV. Palóznaki Jazz Piknik

3/8 IV. Palóznaki Jazz Piknik

Ha pedig jazz, akkor nem hagyhatjuk ki a IV. Palóznaki Jazz Pikniket sem, ami az augusztus 7-8-i hétvégén várja az érdeklődőket a Homola Pincészet területén.

2015-ben a szervezők 3 színpaddal és 15 felejthetetlen koncerttel készülnek.

Napközben izgalmas programok várják a családosokat, éjjel pedig interaktív fényfestés borítja be a Pincészet központi épületét. 

Tóparti Party

4/8 Tóparti Party

Balatonfüreden a Tóparti Party várja augusztus 14-16-ig a pörgősebb zene kedvelőit.

A sétány végén, a Brázay Strandon és Kalandparkban forognak majd a lemezek éjszaka, nappal pedig vízibicikli verseny, strandfoci, fröccsváltó, chill out session és még sok meglepetés program várja azokat, akik strandolni és bulizni is akarnak.

IV. Los An Gyenes fesztivál

5/8 IV. Los An Gyenes fesztivál

Gyenesdiáson igazi különlegesség várja augusztus 14-16. között a rock&roll hangulat rajongóit. 

IV. Los An Gyenes fesztiválon csodaszép autókat, pörgős zenét és korhű kosztümöket találnak azok, akiknek ez a korszak a szívük csücske.

Vasárnap egy hangulatos boat party is lesz, természetesen rock&roll zenével!

Kultkikötő

6/8 Kultkikötő

Kulturális programokkal vár mindenkit Balatonföldváron a Kultkikötő.

Az augusztus 29-ig tartó eseménysorozat színelőadásokkal és koncertekkel bűvöli el a szórakozni vágyókat minden hétvégén.

Lesz például Operett Gálaest, Best of L’art Pour L’art, és a Kecskeméti Katona Színház is rengeteg izgalmas előadással készül a programra.

IV. Hévízi Borünnep

7/8 IV. Hévízi Borünnep

Hévízen augusztus 19-23-ig rendezik meg a IV. Hévízi Borünnepet, amelyen tíz hazai és egy külföldi pincészet képviselteti magát.

A programok között találhatunk Csárdáskirálynő előadást, EDDA koncertet, fellép a Jazz Orchestra, és lesz Tom Jones és Boney M emlékkoncert is.

Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál

8/8 Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál

Alsóörsön Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivállal próbálják meg elnyújtani a nyarat a Sirály parkban.

A rendezvény sztárvendégekkel és utcabállal várja a nagyérdeműt augusztus 16-22-ig.

Itt sem maradhat el a bor: a környékbeli borászatok mind kivonulnak kóstoltatni az isteni nedűt, a gyerekek számára pedig kézműves foglalkozás és bábjáték készül.

A fellépők között van a 4forDANCE, Csepregi Éva, Balkán Fanatik és Kovács Kati is.