Az ország legszokatlanabb múzeumai – Ha igazán érdekes látnivalókra vágysz

Boros Mariann
Írta: ,

Ki mondta, hogy a múzeumlátogatás unalmas program? Ha igazán különleges, vagy akár meghökkentő látnivalókra vágysz, látogass el az ország legérdekesebb, cseppet sem mindennapi múzeumaiba! Hogy pontosan melyek ezek? Olvass tovább, és megtudhatod!

Denevérmúzeum – Abaliget Kép forrása: treknature.com

Hivatalosan is itt a tavasz, úgyhogy remek program lehet egy különleges túra a festői szépségű Mecsekbe.

A környék egyik méltán népszerű látnivalója az Abaligeti-barlang, mely többek között az érdekes és egyedi Denevérmúzeumnak is otthont ad.

A különleges tárlatvezetés során megcsodálhatod a többszáz kis- és nagyméretű patkós denevérfaj egyedeit, megismerheted a denevérkutatás történetét és eszközeit, valamint mindent megtudhatsz ezeknek a sokak számára ijesztő állatoknak az életéről, szokásairól és hazai tartózkodási helyükről.

A barlang és a múzeum egész évben várja az érdeklődőket, további információért kattints IDE!

Dobmúzeum – Cegléd Kép forrása: kallelundholm.com

Kármán Sándor eleinte egy garázsban kezdte halmozni a különleges és egyedi hangszereket, melyek között az 1900-as évek elejéről származó darabokat is találni. A dobgyűjtemény az évek során kinőtte magát a garázsból, így ma már a három teremből álló múzeum épületében várja az érdeklődőket.

A kiállítás révén bepillantást nyerhetsz a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődésébe a 20. század elejétől napjainkig, a magyar hangszerek mellett amerikai dobokat is megcsodálhatsz, vagy például megismerheted a török cintányérgyártás történetét is.  A Dobmúzeum kamaratermében pedig hangszeres bemutatókat, dobtörténeti előadásokat és rendhagyó zeneórákat is tartanak!

További információért látogass el a múzeum weboldalára!