Április 4–10.: Összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb programjait!

Raczky Júlia
Írta: ,

Igazi tavaszi programokat gyűjtöttünk most egy csokorba nektek a kultúra legkülönfélébb területeiről, így az irodalom, a zene, a filmek és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják köztük a kedvükre valót! Jó szemezgetést! :)

Séta a japán kertben – Fuga

A gyönyörű, egzotikus japán kertekről hallgathatsz meg egy érdekes előadást a Fugában, ahol az Örök-Zöld Klub és az ICOMOS MNB Történeti Kertek és Kertművészeti Együttesek Szakbizottsága programsorozatának keretében Szántó Catherine PhD-s tájépítész hallgató mesél ezekről a csodálatos terekről.

Andrej Tarkovszkij : Stalker vetítés és koncert – Auróra

Ha még nem láttad volna Tarkovszkij mesterművét, a Stalkert, akkor itt az alkalom, hogy pótold! Az orosz kultúráról és társadalomról, valamint az emberiség jövőjének kérdéseiről elmélkedő alkotás megtekintése után pedig még egy experimentális koncerten is részt vehetsz!

 

KEDD – április 5. Kép forrása: olvassbele.com

Adatgalaxisok - Cyberpunk és poszthumán fantáziák – Fuga

Az Adatgalaxisok című előadássorozat keretében négy állomáson keresztül fedezheted fel a cyberpunk művészetet. Szó lesz az érző gépekről, a gépesített emberről, a hálózatra kötött társadalom elméleti kérdéseiről, cyberpunk filmekről és könyvekről, valamint poszthumanista jövőképekről. Az első előadást Sós Dóra és Rétvári Márton tartja, témájuk a Poszthumanizmus a videójátékokban lesz.

Spiró György 70 – Petőfi Irodalmi Múzeum

A kortárs magyar irodalom óriásának 70.

születésnapja alkalmából rendez irodalmi estet a Petőfi Irodalmi Múzeum a Magvető Kiadóval és a Digitális Irodalmi Akadémiával közösen. Less be a Kossuth-díjas író, költő univerzumába!