Április 18–24.: Összegyűjtöttük a hét legszínesebb programjait

Raczky Júlia
Írta: ,

Karneváli hangulat, könyvfesztivál, galériatúra a bulinegyedben, Jamie Woon koncert és sok-sok más szuper program vár a héten! Érdemes kimozdulni! :)

HÉTFŐ – április 18. Kép forrása: Pinterest

Saul fia DVD és blu-ray megjelenés: dedikálnak az alkotók – Alexandra Pódium

Végre megjelenik a Saul fia DVD-n és blu-rayen is! Ennek alkalmából a kiadványokat több időpontban és helyszínen is dedikálják a film alkotói. Hétfőn 16 órától a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Rajk László látványtervező és Zányi Tamás hangmérnök fogja dedikálni az Oscar-díjas film kiadásait!

Krzysztof Kieślowski. Képek Łódź városából – Lengyel Intézet

A világhírű lengyel filmrendező diákkori képeiből nyílik kiállítás a Lengyel Intézetben, melyet Krzysztof Zanussi szintén legendás filmrendező fog megnyitni. A képek a rendező 1965-66-ban készített fekete-fehér felvételeiből állnak, érdekes korlelet lehet mindenki számára!

KEDD – április 19. Kép forrása: tumblr, bebelestrange

Beszélgetés Spiró Györggyel a lengyel-magyar kapcsolatokról - ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtár

Az elismert író kedden a lengyel-magyar kapcsolatokról fog kicsit elmélkedni, a két nemzet közti hasonlóságokat és különbségeket boncolgatja majd. Ha egy nívós kulturális eseményre vágysz, ez mindenképpen telitalálat lesz!

Prostitúció a rendszerváltáskor | A kilátástalanok láthatatlansága - beszélgetéssorozat a Gólyában

A Gólyában érdekes rendezvénysorozat indul, melynek első állomásán egy előadást hallgathatsz meg arról, hogy a Kádár-kori kényszerű munkavállalás milyen keretek között is zajlott. Beszélgetőtársak: Diósi Pál szociológus, Léderer Pál szociológus és Tóth Eszter Zsófia történész.