Április 18–24.: Összegyűjtöttük a hét legszínesebb programjait

Írta: ,

Karneváli hangulat, könyvfesztivál, galériatúra a bulinegyedben, Jamie Woon koncert és sok-sok más szuper program vár a héten! Érdemes kimozdulni! :)

HÉTFŐ – április 18. Kép forrása: Pinterest

1/7 HÉTFŐ – április 18.

Saul fia DVD és blu-ray megjelenés: dedikálnak az alkotók – Alexandra Pódium

Végre megjelenik a Saul fia DVD-n és blu-rayen is! Ennek alkalmából a kiadványokat több időpontban és helyszínen is dedikálják a film alkotói. Hétfőn 16 órától a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban Nemes Jeles László rendező-forgatókönyvíró, Rajk László látványtervező és Zányi Tamás hangmérnök fogja dedikálni az Oscar-díjas film kiadásait!

Krzysztof Kieślowski. Képek Łódź városából – Lengyel Intézet

A világhírű lengyel filmrendező diákkori képeiből nyílik kiállítás a Lengyel Intézetben, melyet Krzysztof Zanussi szintén legendás filmrendező fog megnyitni. A képek a rendező 1965-66-ban készített fekete-fehér felvételeiből állnak, érdekes korlelet lehet mindenki számára!

KEDD – április 19. Kép forrása: tumblr, bebelestrange

2/7 KEDD – április 19.

Beszélgetés Spiró Györggyel a lengyel-magyar kapcsolatokról - ELTE BTK Történeti Intézet Szekfű Gyula Könyvtár

Az elismert író kedden a lengyel-magyar kapcsolatokról fog kicsit elmélkedni, a két nemzet közti hasonlóságokat és különbségeket boncolgatja majd. Ha egy nívós kulturális eseményre vágysz, ez mindenképpen telitalálat lesz!

Prostitúció a rendszerváltáskor | A kilátástalanok láthatatlansága - beszélgetéssorozat a Gólyában

A Gólyában érdekes rendezvénysorozat indul, melynek első állomásán egy előadást hallgathatsz meg arról, hogy a Kádár-kori kényszerű munkavállalás milyen keretek között is zajlott. Beszélgetőtársak: Diósi Pál szociológus, Léderer Pál szociológus és Tóth Eszter Zsófia történész.

SZERDA – április 20. Kép forrása: weareflock.com

3/7 SZERDA – április 20.

Andrzej Wajda: Nyírfaliget | Műcsarnok Filmklub

Újabb lengyel film kerül terítékre a héten, ezúttal a Műcsarnok Filmklub nívós szervezésében! Wajda kultikus alkotását, a Nyírfaligetet tekintheted meg, a vetítés végén pedig meghallgathatod Cieklinski Sándor filmesztéta előadását is a mű filmtörténeti jelentőségéről, kontextusáról. A költői hangvételű alkotás két férfi viszonyát mutatja be egymáshoz és a természethez!

Jamie Woon koncert – Akvárium Klub Official

Ha egy igazán hangulatos koncerten szeretnél részt venni, akkor mindenképpen figyelmedbe ajánljuk Jamie Woon szerdai eseményét. A különleges tehetség összerakta a jövő pop dalait, melyeket sajátos blues’n’garage stílussal fűszerezett. Érdemes minél hamarabb megvenni a jegyeket a várhatóan teltházas koncertre!

4/7 CSÜTÖRTÖK – április 21.

XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris

Ha imádod a könyveket, kihagyhatatlan programnak ígérkezik a Könyvfesztivál a Millenárison!

Rengeteg újdonság, a legkülönfélébb műfajú regények, dedikálások és meglepetések várnak!

Kinoflow Kísérleti Film Fesztivál – Örökmozgó Filmmúzeum

A KinoFlow szervezésében most széles vásznon csobbanhatsz bele a kortárs kísérleti filmek nemzetközi és hazai hullámába! Itthonról, Kanadából, Malajziából és Vietnámból is megtekinthetsz izgalmas és elvetemült alkotásokat.

PÉNTEK – április 22. Kép forrása: blog.childofwild.com

5/7 PÉNTEK – április 22.

Elszállt állócsillagok – sztárok kultuszfilmekben – Ludwig Múzeum

A Ludwig vetítéssorozata a Szenvedély. Rajongás és művészet című kiállítás kísérőprogramja. Az első film az Előadás című színes angol alkotás Donald Cammel és Nicolas Roeg rendezésében, mely az identitáscserét állítja be alapkonfliktusának. Az alkotás Londonban játszódik, a hippikorszakból való kiábrándulás idején, a főszereplő pedig az akkor népszerűsége csúcsán járó Mick Jagger!

Middlemist Red /HU/, PAUW /NL/ - A38 Hajó

Most két remek, pszichedelikus vintage-rockot játszó banda is fellép a hajón: a magyar Middlemist Redet talán nem kell bemutatnunk, ők az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tettek szert hazánkban, a nagyon fiatal holland PAUW pedig a jövő reménysége, két hete jelent meg első nagylemezük.

SZOMBAT – április 23. Kép forrása: Pinterest

6/7 SZOMBAT – április 23.

Sétasorozat a budai várnegyedben – Szépművészeti Múzeum Baráti Kör

A Baráti Kör tagjai és támogatói most négy alkalmas programsorozaton vehetnek részt április és június között, melynek során megismerkedhetnek a Budai Várnegyed méltán híres történetével, helyszíneivel és épületeivel. Az első alkalommal Dr.

Végh András, a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának igazgatója kalauzol el a Várban fellelhető romokhoz és a Mikvéhez!

Pikáns műélvezet - Galériatúra a bulinegyedben – Inda Galéria

A BudapestArt Week keretein belül a legmenőbb bulihelyszíneket, a Király utcát és az Andrássy utat ezúttal a kulturális élvezetek nézőpontjából is megszemlélheted. Az útvonalat az INDA Galéria, az acb Galéria, a Deák Erika Galéria, a Latarka Galéria, és a Magyar Képzőművészeti Egyetem fogja alkotni!

VASÁRNAP – április 24. Kép forrása: the-farmersdaughter.com

7/7 VASÁRNAP – április 24.

Kiskertpiac – Ankert

Vasárnap az Ankert a városi kertészek és a virágrajongók zöld közösségi terévé fog átalakulni. A növény, a gasztro és a dizájn jegyében megrendezett eseményen vintázs hangulat fog uralkodni, virágokat, palántákat, magokat, és minden kerti csodát beszerezhetsz itt! Minden megkóstolható és megvásárolható lesz, ami a természetben terem!

Népszínház Karnevál 2016 – Népszínház utca

A Karnevál keretein belül egy kicsit jobban megismerheted Józsefváros szépségeit: a szervezők a környék ízeivel, dallamaival, művészeivel, aktív civiljeivel és gyerekprogramokkal készülnek, így ez a program pasival, barátnőkkel és családdal is szuper lehet!