A legnépszerűbb vízparti helyek Budapesten: nyáron itt a legjöbb fröccsözni!

Írta: ,

A vízpartokban mindig van valami vonzó, ha pedig nagy a meleg, akkor ez fokozottan igaz. Még szerencse, hogy az enyhülést hozó vízközeli levegőért a fővárost sem kell elhagynod – nyáron mi ezeken a helyeken szeretünk legjobban fröccsözni.

Két Rombusz

1/5 Két Rombusz

Oké, a neve szerintünk büntet – a Római parton álló szórakozóhely két romos busz köré épült ki – de a helyszínért mindent megbocsájtunk.

Egyrészt karnyújtásnyira van a Duna, másrészt a helyszínen lehetőség van bográcsozni, szalonnát sütni is, a helyszínen biztosítják az ehhez szükséges eszközöket is, így ha szeretnétek kiszakadni a városi forgatagból a barátokkal, de azért nem mennétek messzebb, mint ameddig a fővárosi bérlet is érvényes, a Két Rombusz ideális helyszín.

Arról nem is beszélve, hogy a busz tetején fröccsözni, meg friss lángost enni a zöld fák alatt szerintünk olyasmi, ami percek alatt mossa ki a stresszt az ember agyából.

Hemingway Étterem

2/5 Hemingway Étterem

A Feneketlen tóról ma már egyre kevesebbeknek jut eszébe a legenda, miszerint az agyaggödröt mélyítő, és közben felszín alatti vízfolyásra bukkanó téglagyári munkások itt lelték halálukat, és máig a víz mélyén nyugszanak.

Ez azért is jó, mert bár a sztori megőrzésre méltó városi legendának hangzik, csak annyi igaz belőle, hogy a tó valóban véletlenül, a gyári munkák révén keletkezett, de ez senkinek az életébe nem került.

Ellenben mára a város egyik legszebb, legkellemesebb helye lett belőle, amit akár a Hemingway étterem teraszáról is csodálhatsz.

Ha nem csak iszogatni, de egy jót enni is szeretnétek, vagy elegáns helyszínt kerestek egy romantikus randihoz, akkor ne is nézelődjetek tovább, irány a Hemingway!

Fruska

3/5 Fruska

Játékos színek, barátságos asztalkák, laza, jófej személyzet, és persze a Kopaszi gát gyönyörű zöldje, meg a víz illata.

A Fruska egy nagyon friss, nagyon modern, de a legkevésbé sem izzadságszagú hely.

Amolyan igazi beszélgetős, iszogatós, eszegetős hely, ami sokakat egyébként annyira rabul ejt, hogy még kisebb esküvőket is szoktak itt tartani.

A színnel, élettel, fénnyel teli hely nem csak hívogató, marasztaló is, a teraszon pedig mindig öröm ülni, de amikor a nap nyugodni kezd a víz fölött, különösen úgy érzi az ember, hogy igazán jó helyen van.

Csónakház Mulató

4/5 Csónakház Mulató

Még egy népszerű hely a Rómairól, amit egyszerűen nem hagyhattunk ki az összeállításunkból.

Ahogy a neve is sejteti, az étterem egy egykori csónakházból alakult, és mára a környék egyik legnépszerűbb vízparti helyévé nőtte ki magát, egyébként hangulata, bája, romantikája miatt szintén népszerű helyszíne esküvőknek is, de éppen olyan érdemes betérni egy finom fröccsre, vagy egy kellemes, vízparti ebédre is, ha a környéken jártok.

Van fedett rész és terasz is, így időjárástól függetlenül élvezhetitek a közeli Duna hangulatát.

Dunaparty megálló

5/5 Dunaparty megálló

A Savoya park közelében álló hely közvetlenül a víz partján áll, de egyébként is könnyű megtalálni, mert nem nehéz kiszúrni egy hamisítatlan, piros, emeletes angol buszt.

Bár tényleg annyira közel a part, hogy olyan érzésed lesz tőle, mintha csak kiültetek volna a haverokkal a stégre, bármikor kérhettek egy italt, de akár frissen sütött hekket, lángost is, sőt mosdó is van a helyszínen, így a természetközeliség oltárán a kényelmet sem kell feláldoznotok.

Külön plusz pont, hogy miután a vendégek szóvá tették, hogy a hely egyetlen hátránya a várakozás idő, a tulajdonosok beszereztek egy amerikai lakóautót, ami hamarosan food truck-ként áll majd szolgálatba, így egyszerre tudják növelni a kínálatot, és csökkenteni a sorban állást, vagyis a Dunaparty megálló hamarosan még királyabb hely lesz.