A legnépszerűbb vízparti helyek Budapesten: nyáron itt a legjöbb fröccsözni!

Zabolai Margit
Írta: ,

A vízpartokban mindig van valami vonzó, ha pedig nagy a meleg, akkor ez fokozottan igaz. Még szerencse, hogy az enyhülést hozó vízközeli levegőért a fővárost sem kell elhagynod – nyáron mi ezeken a helyeken szeretünk legjobban fröccsözni.

Két Rombusz

Oké, a neve szerintünk büntet – a Római parton álló szórakozóhely két romos busz köré épült ki – de a helyszínért mindent megbocsájtunk.

Egyrészt karnyújtásnyira van a Duna, másrészt a helyszínen lehetőség van bográcsozni, szalonnát sütni is, a helyszínen biztosítják az ehhez szükséges eszközöket is, így ha szeretnétek kiszakadni a városi forgatagból a barátokkal, de azért nem mennétek messzebb, mint ameddig a fővárosi bérlet is érvényes, a Két Rombusz ideális helyszín.

Arról nem is beszélve, hogy a busz tetején fröccsözni, meg friss lángost enni a zöld fák alatt szerintünk olyasmi, ami percek alatt mossa ki a stresszt az ember agyából.

Hemingway Étterem

A Feneketlen tóról ma már egyre kevesebbeknek jut eszébe a legenda, miszerint az agyaggödröt mélyítő, és közben felszín alatti vízfolyásra bukkanó téglagyári munkások itt lelték halálukat, és máig a víz mélyén nyugszanak.

Ez azért is jó, mert bár a sztori megőrzésre méltó városi legendának hangzik, csak annyi igaz belőle, hogy a tó valóban véletlenül, a gyári munkák révén keletkezett, de ez senkinek az életébe nem került.

Ellenben mára a város egyik legszebb, legkellemesebb helye lett belőle, amit akár a Hemingway étterem teraszáról is csodálhatsz.

Ha nem csak iszogatni, de egy jót enni is szeretnétek, vagy elegáns helyszínt kerestek egy romantikus randihoz, akkor ne is nézelődjetek tovább, irány a Hemingway!