A legjobb tematikus kávézók Budapesten

Bodnár Alexa
Írta: ,
A legjobb tematikus kávézók Budapesten

Thaiföldön, Bangkokban nemrég megnyitott a világ első unikornis-kávézója, más szóval maga a tömény rózsaszín egyszarvú-paradicsom, ahol életnagyságú unikornis plüssök, és minden egyéb elképzelhető egyszarvús relikvia társaságában költheted el a tematikához szorosan illeszkedő édesség- és kávékülönlegességeket. Ugyan egyszarvú-pónis témájúval még nem, de fővárosunk is rendelkezik néhány nagyon érdekes tematikus kávézóval. Válogatásunkban ezek közül ajánlunk néhányat.

Cat Café, Révay utca Kép forrása: catcafebudapest.hu

Talán az egyik legizgalmasabb tematikus kávézója Budapestnek a Macskakávézó, amely magát olyan közösségi helyként definiálja, ahol az emberek egy fárasztó nap után aranyos és kedves állatok társaságában tölthetik a délutánjukat, akik még nyugtatólag is hatnak ránk.

Az ízletes kávék mellett a Cat Caféban finom teákat és egészséges sütiket is kínálnak, és jelenleg 10 szerető cica várja azokat a barátságos embereket, akik itt relaxálnának egyet.

A cicák a kávézó mindkét szintjén szabadon mozoghatnak, és ne lepődj meg azon sem, ha a legbátrabbak közül valamelyik az öledbe pottyan, miközben az italodat kortyolod.

Zoo Café, Fejér György utca Kép forrása: welovebudapest.com

Majdnem három éve nyitott meg a főváros szívében a Macskakávézóhoz hasonló Zoo Café, amely azzal a céllal jött létre, hogy olyan emberek is kapcsolatba kerülhessenek a házikedvencekkel, akik az életkörülményeik miatt nem tudnak kisállatot tartani. A kávézóban nem csak a különleges, akár egzotikus állatokkal ismerkedhetünk meg, de ha magunk is állattartásra adnánk a fejünket, akkor remek tanácsokat is kaphatunk az egyes házikedvencekkel kapcsolatban.

A Zoo Café-ban találkozhatsz sünikkel, cicákkal, kígyókkal, nyuszikkal, gyíkokkal, csincsillákkal, teknősökkel, kakadukkal és papagájokkal, és ha egyszer ellátogattál hozzájuk, garantáltan újra visszatérsz majd.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató