A legjobb tematikus kávézók Budapesten

Írta: ,

Thaiföldön, Bangkokban nemrég megnyitott a világ első unikornis-kávézója, más szóval maga a tömény rózsaszín egyszarvú-paradicsom, ahol életnagyságú unikornis plüssök, és minden egyéb elképzelhető egyszarvús relikvia társaságában költheted el a tematikához szorosan illeszkedő édesség- és kávékülönlegességeket. Ugyan egyszarvú-pónis témájúval még nem, de fővárosunk is rendelkezik néhány nagyon érdekes tematikus kávézóval. Válogatásunkban ezek közül ajánlunk néhányat.

Cat Café, Révay utca Kép forrása: catcafebudapest.hu

1/5 Cat Café, Révay utca

Talán az egyik legizgalmasabb tematikus kávézója Budapestnek a Macskakávézó, amely magát olyan közösségi helyként definiálja, ahol az emberek egy fárasztó nap után aranyos és kedves állatok társaságában tölthetik a délutánjukat, akik még nyugtatólag is hatnak ránk.

Az ízletes kávék mellett a Cat Caféban finom teákat és egészséges sütiket is kínálnak, és jelenleg 10 szerető cica várja azokat a barátságos embereket, akik itt relaxálnának egyet.

A cicák a kávézó mindkét szintjén szabadon mozoghatnak, és ne lepődj meg azon sem, ha a legbátrabbak közül valamelyik az öledbe pottyan, miközben az italodat kortyolod.

Zoo Café, Fejér György utca Kép forrása: welovebudapest.com

2/5 Zoo Café, Fejér György utca

Majdnem három éve nyitott meg a főváros szívében a Macskakávézóhoz hasonló Zoo Café, amely azzal a céllal jött létre, hogy olyan emberek is kapcsolatba kerülhessenek a házikedvencekkel, akik az életkörülményeik miatt nem tudnak kisállatot tartani. A kávézóban nem csak a különleges, akár egzotikus állatokkal ismerkedhetünk meg, de ha magunk is állattartásra adnánk a fejünket, akkor remek tanácsokat is kaphatunk az egyes házikedvencekkel kapcsolatban.

A Zoo Café-ban találkozhatsz sünikkel, cicákkal, kígyókkal, nyuszikkal, gyíkokkal, csincsillákkal, teknősökkel, kakadukkal és papagájokkal, és ha egyszer ellátogattál hozzájuk, garantáltan újra visszatérsz majd.

ComiX Coffee, Múzeum körút Kép forrása: facebook.com

3/5 ComiX Coffee, Múzeum körút

Ha lányként igazi geek vagy, és odáig vagy a képregényekért, akkor tudunk ajánlani neked is egy szuper kávézót!

Nagyjából az ELTE-BTK Múzeum körúti kampuszával szemben található a ComiX Coffee, ahol az isteni olasz kávék és a jobbnál jobb desszertek mellett még szuperhősök és Star Wars is vár rád minden mennyiségben.

A képregények mellett mindenféle csecsebecse és relikvia is található a kávézóban, így garantáltan remek hangulatú lesz a koffein-pótlás!

Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0, Tűzoltó utca Kép forrása: facebook.com

4/5 Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0, Tűzoltó utca

Mint egy hatalmas babazsúr mackókkal, egy romkocsmában, azaz romkávézóban: leginkább ilyen benyomást kelt a Míves 2.0 kávézó, amely azzal a feltett szándékkal jött létre, hogy legyen egy olyan kávézó a városban, ahol a gyerekek és a felnőttek is egyaránt, szívesen töltenek időt.

A Rengeteg nem egy olyan kávézó, amely csak a jó kávékkal és desszertekről híres, hanem egy olyan találkozási pont is, ahol már kiszolgáláskor válthatunk néhány kedves szót a tulajdonossal, és ahol az is mindennapi, hogy beszélgetésbe elegyedünk olyan idegenekkel, akiket lehet, hogy többet nem is látunk.

Gomb Kávézó, Ferenc tér

5/5 Gomb Kávézó, Ferenc tér

Budapest talán egyik legotthonosabb kávézója, egy igazi kis színes kuckó a szürke hétköznapokban a Gomb Kávézó, ahol nevéhez híven minden létező felület és dolog gombokkal van kidekorálva. Az isteni kávék mellett péksütemények, lekvárok, sütik és egyéb finomságok mind helyet kaptak a 2012-ben nyitott kávézó kínálatában, amelyet bátran ajánlunk neked, ha igazi kis bohém lelkületű vagy.

De miért éppen a gombok? A kávézó nyitásakor még csak annyi köze volt a helynek a gombokhoz, hogy a kiszolgáló hölgyek vállalták azt is, hogy az egyszerűbb öltéseket kívánó javításokat elvégzik a ruhákon, amibe egy-két leszakadt gomb felvarrása is beletartozott, és ez adta az ötletet a későbbi tematika kialakításához.