A legjobb kiállítások 2017 tavaszára

Bodnár Alexa
Írta: ,
A legjobb kiállítások 2017 tavaszára

Egy unalmasnak tűnő hétvégi napra tökéletes program lehet, ha ellátogatsz egy kiállításra. Szerencsére a hazai múzeumokban sok érdekes időszaki kiállítást tartanak, és biztosan találsz kedvedre valót, ha a festészet, az iparművészet vagy akár a fényképek szerelmese vagy. Összeszedtünk neked néhány klassz kiállítást 2017 tavaszára, amelyre érdemes ellátogatnod.

Baselitz. Újrajátszott múlt, Magyar Nemzeti Galéria, március 31-július 2. Kép forrása: boumbang.com

Georg Baselitz az egyik legismertebb német kortárs képzőművész, akinek több mint 80 alkotásából nyílik idén kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

Baselitz festményeiből, grafikáiból és szobraiból válogattak a kurátorok, az Újrajátszott múlt című tárlat a Klasszikus Kortárs Német Képzőművészet kiállítássorozat harmadik állomása.

Baselitz művészetére jellemző az absztrakt képalkotás és a narratív festészet, így ha a modern irányzatok kedvelője vagy, ezt a kiállítást neked ajánljuk.

Független objektív – Kortárs finn fotográfia, Capa Center, január 24-március 5. Kép forrása: backlight.fi

Finnország függetlenné válásának centenáriumi éve 2017, és ebből az alkalomból a Capa Centerbe is elhozták az „Independence Through the Lenses” (Független objektív. Kortárs finn fotográfia) című kiállítássorozatot.

A kiállítás keretében Juha Arvid Helminen, Sara Hornig, Jaakko Kahilaniemi, Riitta Päiväläinen, Harri Pälviranta, Juha Suonpää és Juuso Westerlund fotográfusok kortárs művei lesznek láthatók, melyek központi témája természetesen a finn mindennapok, a finn élet, a finn emberek.

Ha szereted a kortárs fotográfiát, ezt a tárlatot semmiféleképpen se hagyd ki az idén!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján