A legjobb karácsonyi vásárok országszerte

Nagy Niki
Írta: ,

A Vörösmarty téri adventi vásárt mindenki ismeri és szereti. Éppen ezért ebben a cikkünkben elhagytuk a főváros határát, és összegyűjtöttük nektek a leghangulatosabb és legszebb karácsonyi vásárokat az ország legkülönbözőbb pontjairól! 

Egri Advent Kép forrása: thewowstyle.com

November 29-én kezdődik a Dobó téren az egri adventi vásár, ami színes programokkal várja minden az érdeklődőket.

A gyönyörű történelmi városban kézműves játszóházat, interaktív adventi játékokat, mézeskalács-kiállítást és különböző előadásokat találhatnak azok, akik itt töltenének egy-két napot az ünnepi időszakban.

Persze minden adventi hétvégén lesz gyertyagyújtás is, valamint a város három kategóriában (művészet, jazz, klasszikus) összeállított programsorozattal készül saját karácsonyi vígadalmának színesítésére.

Kecskeméti Téli Fesztivál Kép forrása: mirror.co.uk

Jó hírünk van: idén a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társszervezőként segíti a Kecskeméti Téli Fesztivál adventi gyertyagyújtásait! A városi társaság egy olyan egyesület, amely oktatással, neveléssel, kultúrával, a hagyományok ápolásával és a család védelmével is foglalkozik, mindezt úgy, hogy közben a nők jogaiért aktívan kiáll.

A Téli Fesztiválon lesz Szeretetkuckó is, ahol a Kecskemét lakossága által összegyűjtött adományokat helyezik el, majd az adventi vásár után egy minden évben gondosan kiválasztott rászoruló csoport részére ajánlják fel. A rendezvény egy hónapig tart, a hagyományos jégpálya és kirakodóvásár mellett színes programokkal, szilveszterkor pedig tűzijátékkal várja az érdeklődőket.