A leghangulatosabb budapesti szabadtéri helyek, nem akármilyen panorámával

Nagy Niki
Írta: ,
A leghangulatosabb budapesti szabadtéri helyek, nem akármilyen panorámával

Felkerestük Budapest legjobb teraszos helyeit – még mindig tart a nyár, így érdemes meglátogatni azokat a szabadtéri bárokat, ahol egy fröccs kíséretében kiélvezhetjük a nyár utolsó napsugarait. Ráadásul a legtöbb helyen mindehhez gyönyörű kilátás és hangulatos zene is társul! 

Akvárium Kép forrása: dansor.net

A helyet biztosan nem kell bemutatni senkinek, aki élt már hosszabb-rövidebb ideig Budapesten. 

Ettől függetlenül nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a nagy öreget, főleg úgy nem, hogy az utóbbi évek egyik legmenőbb helye, a Fröccsterasz is a szomszédságában van.

Ha kiülnél a fűbe egy sörrel, lógatnád a lábad a tóba egy üveg bor mellett, vagy beülnél az asztalokhoz egy fröccsre, az Akváriumnál nem fogsz csalódni.

A hely esztétikai szempontból sem elhanyagolható: a Sziget Eye még pár hónapig gyönyörű hátteret biztosít az esti lazuláshoz, az Akvárium mesterséges tava pedig gyönyörűen veri vissza az éjszakai Budapest fényeit.

Az Akvárium egyébként kiindulási pontnak is tökéletes: ha a belvárosba indulnátok bulizni, érdemes itt elfogyasztani néhány jeges fröccsöt a táncos este előtt, hiszen mindenhez közel van – a Deák térről gyakorlatilag bárhová könnyedén el lehet jutni.

Bálna Terasz Kép forrása: welovebudapest.com

 Pár hete nyílt meg, de már most a belváros egyik legmenőbb helye a Bálna Terasz: a hely a gyönyörű dunai panorámával és a lágy deep house dallamokkal biztosra ment.

Az árak szerencsére a központi hely ellenére nem szöknek az egekbe, bár borválaszték terén nincsenek eleresztve a baristák.

Az egyébként általában nem túlzsúfolt Bálna bevásárlóközpont inkább a külső szórakozóhelyek, mint a belső boltok miatt arat sikert: a Terasz mellett itt található az Esetleg és a Jónás Kézműves Sörház is, mindkettőt meleg szívvel ajánljuk.

Érdemes napnyugtakor érkezni a helyre, mert a Gellérthegy mögött lebukó nap látványa felejthetetlen.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!