6 kiállítás, amit nem szabad kihagynod idén ősszel

Raczky Júlia
Írta: ,

Az átbulizott nyár után szinte szomjazol a kulturális kikapcsolódásra és egy kis minőségi időtöltésre? Akkor éppen jó cikket olvasol, hiszen most összegyűjtöttük neked, hogy mik azok a kiállítások, amelyekre érdemes ellátogatnod idén ősszel.

A szeptember 4-től október 3-ig tartó kiállítás a Várfok Galéria 25 éves jubileumi évadára készült. Győrffy eddigi legnagyobb bemutatkozását ígérik a szervezők, számos műfajt érintve, a horror filozófiájától kezdve a poszthumán biológiáig mindennel találkozhatunk majd.

A művész munkáit leginkább a method acting módszere jellemzi, kiállított anyagai pedig két nagy egységre lesznek tagolva. Az egyik teremben az Apokalipszis tematikájával foglalkozó munkái lesznek megtekinthetőek, míg a másikban a komorabb tónusú, sajátosan installált olaj/vászon festmények, melyek a teremtéstörténetet ábrázolják, a Teremtő nélkül.

Valahol Franciaországban – 1944 nyara – Capa Központ Kép forrása: John G. Morris

A népszerű Capa in Color kiállítás mellett Robert Capa barátjának, és szerkesztőjének, John G. Morrisnak is alaposan megszemlélhetjük nem mindennapi képeit október 31-ig bezárólag.

A Normandiában, az 1944-es, D-napi partraszállást követő időszakban készült képeken a történelmi események hiteles dokumentációját láthatjuk.

Morris nem megrendelésre, hanem saját magának készítette ezeket a fotókat, melyek egészen 2014-ig nem is lettek publikálva. Most ezekkel találkozhatunk itt, Budapesten.