6 kevésbé ismert hazai fesztivál, ha új fesztiválélményekre vágysz

Írta: ,

A VOLT, a Sound és a Sziget nagy hármasa mellett már a B My Lake és a Strand Fesztivál is a megszokott nyári fesztiválok között van: ezeken természetesen nagyon jó bulizni, és tényleg igaz nagy fellépőket is sikerül a szervezőknek megszereznie rájuk, de ha az idő és az anyagi kereted engedi, akkor érdemes a nagyok mellett egy kisebb, vagy egy kevésbé megszokott fesztiválra is lemenned az idén. Összegyűjtöttünk neked néhányat a különlegesebb fesztiválok közül, hátha meghozzák a kedved ahhoz, hogy az idén bulizz valamelyiken.

II. Kolorádó Fesztivál, június 7-11.

1/6 II. Kolorádó Fesztivál, június 7-11.

A Kolorádó Fesztiválnak a budai hegyek adnak otthont, egészen pontosan a Nagykovácsi útról megközelíthető Sztrilich Pál Cserkészpark.

A szervezők célkitűzése az volt, hogy egy emberi léptékű budapesti fesztivált hozzanak létre, főként alternatív stílusú fellépőkkel.

A Kolorádó Fesztivál igazi sátrazós, túrázós, frizbizős, piknikezős esemény, nagy tábortűzzel, pajta-koncertekkel és természetesen kevés térerővel, hogy igazi legyen a kikapcsolódás.

POSZT – Pécsi Országos Színházi Találkozó, június 8-17. Kép forrása: facebook.com

2/6 POSZT – Pécsi Országos Színházi Találkozó, június 8-17.

Ha idén a zenei fesztiválok mellett egy kulturálisat is bevállalnál, akkor érdemes jegyet váltanod a POSZT-ra, ahol a 10 napos program során a legnépszerűbb színdarabokat láthatod az egész ország kínálatából válogatva.

Az előadások mellett szakmai beszélgetések, koncertek, kiállítások és hasonló érdekes programok várják a fesztiválra érkezőket, a színdarabok között pedig éppúgy találhatsz monodrámákat, mint független előadásokat, fesztiváldíjas rendezéseket vagy régóta teltházzal futó, legendás előadásokat.

Everness Fesztivál, június 20-25. Kép forrása: facebook.com

3/6 Everness Fesztivál, június 20-25.

Alsóörsön lesz az idén az Everness Fesztivált, amelyet a szervezők az első fesztivál óta a tudatosság, feltöltődés és közösség alappilléreket figyelembe véve rendeznek meg.

Jóga, relaxáció, meditáció, asztrológia és színes természetgyógyászati és pszichológiai előadásokon vehetsz itt részt, és természetesen koncerteken is.

A fesztivál célkitűzése, hogy az öt nap alatt megszokásainktól mentesen tapasztalhassuk meg önmagunkat és környezetünket, és egy békés közösségben, együtt tanulhassunk, fejlődhessünk.

A szervezők szerint az Everness egy felnőtt játszótér, ahol felszabadultan mégis felelősséggel lehetünk ismét gyermekek.

S.U.N. Fesztivál, július 10-24. Kép forrása: facebook.com

4/6 S.U.N. Fesztivál, július 10-24.

Igazi neohippiknek való fesztivál a Solar United Natives fesztivál, azaz a S.U.N., amelyet idén már negyedik alkalommal rendeznek meg.

A fesztivált korábban Ozora kistestvéreként emlegették, amely remek relaxációs lehetőségeket nyújt a szürke hétköznapokból ide menekülőknek.

A csobánkapusztai fesztiválra érkezők egyedi életszemlélettel élik meg ezt a néhány napot, amelyben fontos szerepet kap az önmegismerés, a környezettudatosság, a keleti tanok és a pszichedelikus zenék.

Művészetek Völgye, július 21-30. Kép forrása: facebook.com

5/6 Művészetek Völgye, július 21-30.

A művészetek Völgye Magyarország egyik legrégebbi, és legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol a zene, a színház, a kiállítások, a népi művészetek és az irodalom találkoznak egymással, hogy rengeteg érdekes programot biztosítsanak a Kapolcsra – és a környező kisebb falvakba – érkezőknek.

A Völgy igazi életérzés, ahol tényleg a természetben tölthetsz el akár tíz napot is úgy, hogy közben szinte lélegzed magadba a kultúrát.

Szinte az összes hazai kisebb-nagyobb banda koncertjét elcsípheted itt, résztvehetsz a legnépszerűbb színházi előadásokon vagy akár kézműves programokon is.

Ördögkatlan, augusztus 1-5. Kép forrása: facebook.com

6/6 Ördögkatlan, augusztus 1-5.

Szintén összművészeti fesztivál az Ördögkatlan, amely igazán színes színházi programkínálattal és fantasztikus hazai zenészekkel várja a Baranya megyébe – pontosabban Nagyharsányba, Kisharsányba, Villánykövesdre és Beremendre – látogatókat.

Az idei Katlan már a 10. lesz, és ennek kapcsán a szervezők különleges programokkal készülnek: felidézik a legjobb emlékeket az elmúlt évekből, és visszahívnak sokakat az addigi fesztiválok legmeghatározóbb fellépői közül.