6 kevésbé ismert hazai fesztivál, ha új fesztiválélményekre vágysz

Bodnár Alexa
Írta: ,

A VOLT, a Sound és a Sziget nagy hármasa mellett már a B My Lake és a Strand Fesztivál is a megszokott nyári fesztiválok között van: ezeken természetesen nagyon jó bulizni, és tényleg igaz nagy fellépőket is sikerül a szervezőknek megszereznie rájuk, de ha az idő és az anyagi kereted engedi, akkor érdemes a nagyok mellett egy kisebb, vagy egy kevésbé megszokott fesztiválra is lemenned az idén. Összegyűjtöttünk neked néhányat a különlegesebb fesztiválok közül, hátha meghozzák a kedved ahhoz, hogy az idén bulizz valamelyiken.

II. Kolorádó Fesztivál, június 7-11.

A Kolorádó Fesztiválnak a budai hegyek adnak otthont, egészen pontosan a Nagykovácsi útról megközelíthető Sztrilich Pál Cserkészpark.

A szervezők célkitűzése az volt, hogy egy emberi léptékű budapesti fesztivált hozzanak létre, főként alternatív stílusú fellépőkkel.

A Kolorádó Fesztivál igazi sátrazós, túrázós, frizbizős, piknikezős esemény, nagy tábortűzzel, pajta-koncertekkel és természetesen kevés térerővel, hogy igazi legyen a kikapcsolódás.

POSZT – Pécsi Országos Színházi Találkozó, június 8-17. Kép forrása: facebook.com

Ha idén a zenei fesztiválok mellett egy kulturálisat is bevállalnál, akkor érdemes jegyet váltanod a POSZT-ra, ahol a 10 napos program során a legnépszerűbb színdarabokat láthatod az egész ország kínálatából válogatva.

Az előadások mellett szakmai beszélgetések, koncertek, kiállítások és hasonló érdekes programok várják a fesztiválra érkezőket, a színdarabok között pedig éppúgy találhatsz monodrámákat, mint független előadásokat, fesztiváldíjas rendezéseket vagy régóta teltházzal futó, legendás előadásokat.