6 izgalmas program a hosszú hétvégére

Póta Szilvia
Írta: ,

Gasztronómiai fesztiválok, hagyományőrzés, kultúra. Kár otthon maradni a hosszú hétvégén, hiszen ezúttal is jobbnál-jobb programok közül válogathatunk!

A virágok szerelmeseinek Kép forrása: showhome.nl

A Magyar Orchidea Társaságnak köszönhetően a Vajdahunyadvár ismét csodálatos színekbe és illatokba borul, így aki ellátogat ide, az biztos lehet benne, hogy lélegzetelállító látványban lesz része. A nagy sikerű orchidea és bromélia kiállítás idei sztárja a Phalaenopsis, azaz a lepkeorchidea. Az ázsiai esőerdőben őshonos virágok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek a kertészek és növénytartók körében.

A március 11. és 14. között megrendezett kiállításon a lepkeorchidea mellett még számtalan egyéb növényfajjal is megismerkedhetünk. A növénytulajdonosok tanácsokat kaphatnak virágaik gondozásához, és persze lehetőségünk lesz a vásárlásra is. 

Részletek: orchideafesztival.hu

Történelemszeretőknek Kép forrása: flickr, Tomkó Ádám

Aki kedveli a történelmet, és kíváncsi, hogyan élték mindennapjaikat egykor a huszárok, azoknak sem kell csalódniuk! Nekik találták ki a Skanzenben március 12.

és 15. között megrendezésre kerülő Huszártábort.

A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a lovaglást, vagy alávethetik magukat a huszárpróbának. Természetesen azoknak is érdemes ellátogatni ide, akik inkább csak nézelődnének, hiszen lesz huszár és lófelszerelés viselet és fegyverbemutató, lovas díszbemutató, kovácsmesterség bemutató, bajuszmustra, és még számtalan egyéb izgalmas program. Nagyszerű kikapcsolódási lehetőség kisebb vagy nagyobb gyermekes családok számára egyaránt!

Részletek: skanzen.hu