6 izgalmas program a hosszú hétvégére

Írta: ,

Gasztronómiai fesztiválok, hagyományőrzés, kultúra. Kár otthon maradni a hosszú hétvégén, hiszen ezúttal is jobbnál-jobb programok közül válogathatunk!

A virágok szerelmeseinek Kép forrása: showhome.nl

1/6 A virágok szerelmeseinek

A Magyar Orchidea Társaságnak köszönhetően a Vajdahunyadvár ismét csodálatos színekbe és illatokba borul, így aki ellátogat ide, az biztos lehet benne, hogy lélegzetelállító látványban lesz része. A nagy sikerű orchidea és bromélia kiállítás idei sztárja a Phalaenopsis, azaz a lepkeorchidea. Az ázsiai esőerdőben őshonos virágok már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek a kertészek és növénytartók körében.

A március 11. és 14. között megrendezett kiállításon a lepkeorchidea mellett még számtalan egyéb növényfajjal is megismerkedhetünk. A növénytulajdonosok tanácsokat kaphatnak virágaik gondozásához, és persze lehetőségünk lesz a vásárlásra is. 

Részletek: orchideafesztival.hu

Történelemszeretőknek Kép forrása: flickr, Tomkó Ádám

2/6 Történelemszeretőknek

Aki kedveli a történelmet, és kíváncsi, hogyan élték mindennapjaikat egykor a huszárok, azoknak sem kell csalódniuk! Nekik találták ki a Skanzenben március 12.

és 15. között megrendezésre kerülő Huszártábort.

A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják a lovaglást, vagy alávethetik magukat a huszárpróbának. Természetesen azoknak is érdemes ellátogatni ide, akik inkább csak nézelődnének, hiszen lesz huszár és lófelszerelés viselet és fegyverbemutató, lovas díszbemutató, kovácsmesterség bemutató, bajuszmustra, és még számtalan egyéb izgalmas program. Nagyszerű kikapcsolódási lehetőség kisebb vagy nagyobb gyermekes családok számára egyaránt!

Részletek: skanzen.hu

Kihagyhatatlan családi program Kép forrása: e-jegyiroda.hu

3/6 Kihagyhatatlan családi program

Különösen izgalmas műsorral készült idén a Fővárosi Nagycirkusz is! A március 12-től megtekinthető Atlantisz gyermekei egy mítoszokkal és mesékkel teli világba kalauzolja a nézőket.

A látványos vízicirkuszi show központi szereplői az artisták, akik emberfeletti mutatványokkal kápráztatnak el, miközben az emberélet nagy kérdéseit boncolgatják előadásukban. Az előadók lenyűgöző produkciója a korszerű technikai háttérnek köszönhetően varázslatos háttérrel illetve lélegzetelállító effektekkel egészül ki, így biztos lehetsz benne, hogy egyedülálló látványban lesz részed, ha jegyet váltasz a műsorra.

Részletek: fnc.hu

„Pálinka szerelmem, légy az enyém…” Kép forrása: designdroops.cafeblog.hu

4/6 „Pálinka szerelmem, légy az enyém…”

Ha kedveled a finom falatokat, érdemes kipróbálnod a hétvégén megrendezésre kerülő hazai gasztronómiai fesztiválok egyikét.

Idén március 11.

és 12. között immár ötödik alkalommal rendezik meg Egerben, az Agria Park Bevásárlóközpontban a nagy sikerű Pálinka Fesztivált. A látogatók minőségi pálinkákat kóstolhatnak, emellett színes programokon és koncerteken vehetnek részt. A pálinka-kínálatban hagyományos és eredeti ízek éppúgy megtalálhatóak lesznek, így ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen például a sütőtökös pálinka, most erre is lesz lehetőséged!

Részletek: 5. Pálinka Fesztivál Facebook Event

Édesszájúaknak Kép forrása: passionforbaking.com

5/6 Édesszájúaknak

A Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az édesszájúaknak kedvez. A programleírás szerint a fesztivál keretében a felnőttek újra átélhetik, milyen érzés volt gyerekként kakasos nyalókával a téren ücsörögni, és megtapasztalhatják milyen érzés a mai kor gyerekének kézzel gyártott marcipánkülönlegességeket majszolni.

A március 14-én és 15-én a szervezők édességkóstolóval, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket az Akvárium Klubban.

Részletek: Retro Édesség és Marcipán Fesztivál Facebook Event

Március 15-i programok a Budai várban

6/6 Március 15-i programok a Budai várban

Március 15-én érdemes lesz ellátogatni a Budai várba, a nemzeti ünnep alkalmából ugyanis változatos családi programokkal várják az érdeklődőket. Idén a Budai vár minden korosztálynak tartogat valamit.

Lesznek gyerekelőadások, és koncertek, kreatív ügyességi játékok, tánctanítás, kokárda- és zászlókészítés, és persze számtalan kiállítás. Ha szeretnénk, történelmi sétákra indulhatunk a Vármúzeumban, és kalandos időutazáson vehetünk részt az Országos Levéltárban. Azok, akik kedvelik a hagyományos magyar gasztronómiai fogásokat, mindképpen látogassanak el a Magyar Ízek Utcájába, ahol tradicionális magyar kézműves mesterek ételkülönlegességeit kóstolhatjuk meg.