5 tipp egy felejthetetlen budapesti osztálykiránduláshoz

Írta: ,

A szeptemberi sulikezdéssel elindult a tanév, és természetesen az osztálykirándulást illetően is megkezdődik az ötletelés a szülői értekezleten. A következőkben 5 szuper tippet gyűjtöttünk össze budapesti osztálykirándulásokra, melyek nem csak érdekes, de egyben kihagyhatatlan programok és látnivalók is a fővárosban.

Egy kis történelemóra Kép forrása: flickr, waynekorea

1/5 Egy kis történelemóra

A Budavári Palota és a Várnegyed egyedülálló része a fővárosnak. A különleges hangulatú utcácskákon sétálva szinte megelevenedik a történelem, a Halászbástyáról letekintve pedig már a modern város lüktető zaja és a Duna páratlan látképe tárul elénk.

A Szentháromság téren található Magyarság házában interaktív kiállításon keresztül elevenedik meg a magyarság minden egyes árnyalata. A Budavári Palotába látogatva nem szabad kihagyni az itt található múzeumokat sem: a Magyar Nemzeti Galériát, a Budapesti Történeti Múzeumot, és az 1985 óta itt székelő Országos Széchenyi Könyvtár is mindenképpen érdekes program lehet.

2/5 Játékos fizika

A Csodák Palotája nem egy szokványos múzeum – egy interaktív kiállítás, ahol kicsik és nagyok egy közel 1700 négyzetméteres játszótéren ismerkedhetnek meg a fizika érdekes jelenségeivel.

Több mint 100 kiállított játék garantálja a felhőtlen és tanulságos szórakozást, valamint lehetőség van többféle 4D-s vetítésre is időpontot foglalni!

Az állatok birodalmában Kép forrása: zoobudapest.com

3/5 Az állatok birodalmában

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a szavannák királyain át egészen az esőerdő apró lakójáig több mint 8000 különleges állatfajjal ismerkedhetnek meg a gyermekek közelebbről.

A Varázshegy labirintusában pedig 16 kiállítótér, és számos színes program várja a látogatókat.

Az állatok lenyűgöző birodalmában az órák szinte perceknek tűnnek – garantáltan jó szórakozás a tanulóknak!

A természet lágy ölén Kép forrása: gyermekvasut.hu

4/5 A természet lágy ölén

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút páratlan élményt nyújtó, 11,8 km hosszú szakaszán élvezhetjük a természet közelségét.

A kisvasút remek lehetőséget kínál egy szabadprogramos, kötetlen osztálykirándulásra, hiszen a budai hegyvidék kilátói, erdei játszóterei, kegyhelyei és más érdekes pontjai az állomások és megállóhelyek közelében fekszenek.

A különböző színterek és erdei útvonalak által minden adott egy felejthetetlen kiránduláshoz!

A Pál utcai fiúk nap Kép forrása: vigszinhaz.hu

5/5 A Pál utcai fiúk nap

Ki ne ismerné Molnár Ferenc klasszikus regényét, a magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotását? A Vígszínház színpadán idén novembertől elevenedik meg az örök érvényű történet, Dés és Geszti csupa dallam betétdalain keresztül.

A Henkel „Megkönnyítjük az iskolakezdést” kampányával most „Éljen a Grund! Éljen a barátság!” felkiáltással fotó- és videópályázatra invitálja a gyerekeket és az osztályokat, akik a nyertes pályamunkáért cserébe az előadás mellett betekintést nyerhetnek a Vígszínház A Pál utcai fiúk zenés játékának kulisszái mögé, és egy felejthetetlen napot tölthetnek Budapesten.

További információkért keresd fel a konnyusuli.hu oldalt!