5 tipp a tökéletes piknikhez (X)

Írta: ,

Az ember nem megy piknikezni minden nap (sajnos), így könnyű olyan egyértelműnek tűnő dolgokról is elfeledkezni, melyek aztán jócskán megnehezíthetik a szabadban töltött órákat. Ezt a pár alapvető tippet betartva azonban nagy gondod nem lehet!

Ne plédet, hanem asztalterítőt vigyél! Kép forrása: periodliving.co.uk

1/5 Ne plédet, hanem asztalterítőt vigyél!

Ha van olyan asztalterítőd, ami strapabíró anyagból készült, cseréld le rá a nehéz, sok helyet foglaló plédet – ráülni ugyanolyan lesz, és még cipelni is kényelmesebb.

Egy szép mintájú terítő ráadásul a fotókon is jobban mutat, mint a nagyi régi, bolyhos plédje.

Arra azért érdemes figyelni, hogy milyen napszakban és milyen időjárási viszonyok között vágtok bele a piknikbe, mert ha kicsit még harmatos a fű, vagy előző nap esett az eső, az asztalterítő helyett mégis a vastag plédet válasszátok – ha minden száraz, akkor viszont jöhet a könnyebbik megoldás!

Törlőkendőt minden esetre Kép forrása: meldenisse.com

2/5 Törlőkendőt minden esetre

Még véletlenül se felejtsd otthon a nedves törlőkendőidet, különben a piknik végére úgy fogtok ragadni, mintha beleestetek volna egy mézes bödönbe.

A fertőtlenítő kendő vagy folyadék sem utolsó kellék, főleg, ha nem saját kocsival, hanem tömegközlekedéssel érkeztek a helyszínre.

Mindig gondolj arra, hogy nagy valószínűség szerint nem lesz a közeletekben csap, így nehezen juttok majd vízhez, és nem túl szerencsés a magatokkal cipelt ásványvizet használni ilyen célra – már ha vizet isztok az ételek mellé.

Nedves törlőkendő és kézfertőtlenítő – ez a kettő tehát mindig legyen nálad!

A menü Kép forrása: freutcake.com

3/5 A menü

Nem érdemes olyan ételeket vinni magaddal, amiket késsel és villával kell enni, mert kicsit problémás a földön falatozni belőlük.

Olyan menüt állíts össze, melyet kézzel is tudtok enni, vagy vigyetek magatokkal műanyag evőeszközöket.

De ha csak a piknikezés hangulata miatt mennél, és nincs kedved az előkészítéssel babrálni, a NetPincér új alkalmazásán keresztül már akár Budapest parkjaiba is rendelhetsz ételt! (Letöltés Androidra és iOS-ra)

Igazi hiánypótló ötlet – ki ne vágyott volna már arra, hogy bárhova rendelhesse a kedvenc pizzáját?

Figyelj a bogarakra! Kép forrása: craftsy.com

4/5 Figyelj a bogarakra!

Semmi nem tudja úgy elrontani a piknik hangulatát, mint a falatokra pályázó hangyák és egyéb rovarak.

Ahhoz, hogy ennek elejét vedd (mivel a hangyának nehéz megmondani, hogy ne másszon bele a tányérba), olyan edényeket vigyél magaddal, amiket könnyen le is tudsz zárni, vagy vegyél bármelyik háztartási boltban nagyobb, hálós fedelet, amit a tálcákra is rá tudsz rakni.

Ezzel nem csak a hangyáktól, de a szintén kellemetlen legyektől és méhektől is meg tudsz szabadulni.

Készülj fel az időjárásra! Kép forrása: diply.com

5/5 Készülj fel az időjárásra!

Nem arra gondolunk, hogy ha esik, ne menj piknikezni – ezt valószínűleg magadtól is tudod, vagy ismersz valami nagyon spéci szabadtéri helyet, ahová nem esik be az eső (várjuk a tippeket).

Azon túl, hogy érdemes előre megnézni, milyen idő lesz a piknik napján, azt sem árt figyelembe venni, mennyire fog sütni a nap.

Bár már kifelé megyünk a nyárból, még mindig könnyen bele lehet szaladni egy-egy forró napba (szerencsére), ilyenkor pedig nagyon jól tud jönni egy napernyő, vagy annak híján egy esernyő, amit megéri magatokkal cipelni, nehogy napszúrást kapjatok.