5 tipp a tökéletes piknikhez (X)

Nagy Niki
Írta: ,

Az ember nem megy piknikezni minden nap (sajnos), így könnyű olyan egyértelműnek tűnő dolgokról is elfeledkezni, melyek aztán jócskán megnehezíthetik a szabadban töltött órákat. Ezt a pár alapvető tippet betartva azonban nagy gondod nem lehet!

Ne plédet, hanem asztalterítőt vigyél! Kép forrása: periodliving.co.uk

Ha van olyan asztalterítőd, ami strapabíró anyagból készült, cseréld le rá a nehéz, sok helyet foglaló plédet – ráülni ugyanolyan lesz, és még cipelni is kényelmesebb.

Egy szép mintájú terítő ráadásul a fotókon is jobban mutat, mint a nagyi régi, bolyhos plédje.

Arra azért érdemes figyelni, hogy milyen napszakban és milyen időjárási viszonyok között vágtok bele a piknikbe, mert ha kicsit még harmatos a fű, vagy előző nap esett az eső, az asztalterítő helyett mégis a vastag plédet válasszátok – ha minden száraz, akkor viszont jöhet a könnyebbik megoldás!

Törlőkendőt minden esetre Kép forrása: meldenisse.com

Még véletlenül se felejtsd otthon a nedves törlőkendőidet, különben a piknik végére úgy fogtok ragadni, mintha beleestetek volna egy mézes bödönbe.

A fertőtlenítő kendő vagy folyadék sem utolsó kellék, főleg, ha nem saját kocsival, hanem tömegközlekedéssel érkeztek a helyszínre.

Mindig gondolj arra, hogy nagy valószínűség szerint nem lesz a közeletekben csap, így nehezen juttok majd vízhez, és nem túl szerencsés a magatokkal cipelt ásványvizet használni ilyen célra – már ha vizet isztok az ételek mellé.

Nedves törlőkendő és kézfertőtlenítő – ez a kettő tehát mindig legyen nálad!