5 őszi fesztivál, amit kár lenne kihagyni

Bodnár Alexa
Írta: ,

A nyári időszak már évek óta a fesztiválokról szól hazánkban, de szerencsére ősszel sem kell teljesen lemondanod a kikapcsolódásnak ezen formájáról. A nagy, zenei fesztiválok helyett ilyenkor inkább az évszaknak megfelelő, gasztronómiai fesztiválok kerülnek előtérbe, illetve azok, amelyek az elcsendesedésre fókuszálnak. Most ezek közül ajánlunk neked néhányat, az ország egész területéről!

Szekszárdi Szüreti Napok, szeptember 15-18. Kép forrása: theberry.com

Itt az ősz, és ez azt jelenti, hogy elérkezett a szüret, az újbor időszaka is. Ha te is szereted ezt a finom nedűt, de a mámoros kortyok mellett egy kis kultúrára is szomjazol, akkor idén semmiképp se hagyd ki a Szekszárdi Szüreti Napokat, amely egy igazi összművészeti fesztivál, koncertekkel (például: Freddie, 30Y, Bye Alex és a Slepp, Szalóki Ági, Hooligans), tánccal, finom borokkal és ételekkel.

A program leglátványosabb része viszont mindenképpen a szombati szüreti felvonulás lesz, amihez hasonlót nem igazán találunk máshol az országban – itt a Szüret Táncos Párját is megválasztják, akik a rendezvény arcai lesznek egy egész évre.

Everness Indián Nyár, szeptember 15-18. Kép forrása: gyclli.tumblr.com

Az ősz talán legkülönlegesebb fesztiválja a balatonakarattyai Everness Indián Nyár, amely egy valóban jó program a nyári buli-időszak lezárásához, és a belső nyugalom megteremtéséhez, amellyel felkészülhetsz az őszi-téli hangulatra. A fesztivál úgy aposztrofálja magát, mint egy öt napos felnőtt játszótér, amely során megalkothatjuk a világot, amelyben élni szeretnénk, és megszokásainktól mentesen, tudatosan tapasztalhatjuk meg magunkat és a környezetünket.

A fesztiválon olyan programok várnak, mint tánc és jóga, mozgásprogramok, harcművészet, önfejlesztő módszerek és világzenei koncertek. Ha valódi lazításra vágysz, ami ráhangol az új, dolgosabb időszakra, ez a neked való hely!