5 kifinomult nyári program, aminek ott a helye a naptáradban

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
5 kifinomult nyári program, aminek ott a helye a naptáradban

Kép forrása: pexels

A munkahelyi számítógépet bámulva, csak a napfényre tudsz gondolni? Álmodozol a felejthetetlen nyári pillanatokon, de az elektronikus zene nem éppen a te világod? Ha te is inkább lélekfrissítő kikapcsolódásra vágysz a melegben való tombolás helyett, akkor ezeket a programokat Neked találták ki.

Levendulaszüret Kép forrása: unsplash

Csend, béke, napfény, levendulaillat, Balaton. Másra nincs is szükség, egy igazán harmonikus nyári délutánhoz. A birtokon egész júniusban reggel 9-től, délután 18 óráig szeretettel várják a kíváncsi felfedezőket. Kutyával és kerékpárral egyaránt megközelíthető a helyszín, de a gyerekeknek is jó móka lehet a levendulaszüret. Ha tele szedted az aratótáskádat, meseszép csokrokat is készíthetsz, hiszen több mint húszféle csipkéből, szalagból válogathatsz, hogy kedvedre dekoráld illatozó levenduládat. Ha útra kelsz a naptejet és a metszőollódat ne hagyd otthon! Ha az utóbbit mégis elfelejtenéd, ne csüggedj, szívesen kölcsönöznek Neked egyet a szervezők.

Helyszín: Kőröshegyi Levendulás, Dózsa György köz, Kőröshegy, 8617

Dátum: június 2.–június 30.

Ha Kőröshegyen teljesen rabul ejtett a levendulaillat, akkor Tihanyban is jól fogod magad érezni, hiszen itt ilyenkor minden lilában pompázik. A Balaton melletti „mesevilág” máskor is elbűvölő, de nyáron virágzik igazán.

Ez a fesztivál Tihany egyik legnagyobb rendezvénye. Itt minden a levenduláról szól ilyenkor, így ha Te is szerelmese vagy ennek a csodás kis növénynek, akkor nincs más hátra, mint előkapni a kerékpárodat és útra kelni. Június utolsó hétvégéjén, a Belsőtó partján, kézműves kirakodóvásárral, színes programokkal és vezetett túrákkal várják az érdeklődőket.

Helyszín: Belső-tó, Tihany, 8237

Dátum: június 29., 8:00–július 1., 19:00