5 kifinomult nyári program, aminek ott a helye a naptáradban

Írta: ,

A munkahelyi számítógépet bámulva, csak a napfényre tudsz gondolni? Álmodozol a felejthetetlen nyári pillanatokon, de az elektronikus zene nem éppen a te világod? Ha te is inkább lélekfrissítő kikapcsolódásra vágysz a melegben való tombolás helyett, akkor ezeket a programokat Neked találták ki.

Levendulaszüret Kép forrása: unsplash

1/5 Levendulaszüret

Csend, béke, napfény, levendulaillat, Balaton. Másra nincs is szükség, egy igazán harmonikus nyári délutánhoz. A birtokon egész júniusban reggel 9-től, délután 18 óráig szeretettel várják a kíváncsi felfedezőket. Kutyával és kerékpárral egyaránt megközelíthető a helyszín, de a gyerekeknek is jó móka lehet a levendulaszüret. Ha tele szedted az aratótáskádat, meseszép csokrokat is készíthetsz, hiszen több mint húszféle csipkéből, szalagból válogathatsz, hogy kedvedre dekoráld illatozó levenduládat. Ha útra kelsz a naptejet és a metszőollódat ne hagyd otthon! Ha az utóbbit mégis elfelejtenéd, ne csüggedj, szívesen kölcsönöznek Neked egyet a szervezők.

Helyszín: Kőröshegyi Levendulás, Dózsa György köz, Kőröshegy, 8617

Dátum: június 2.–június 30.

2/5 Levendulafesztivál

Ha Kőröshegyen teljesen rabul ejtett a levendulaillat, akkor Tihanyban is jól fogod magad érezni, hiszen itt ilyenkor minden lilában pompázik. A Balaton melletti „mesevilág” máskor is elbűvölő, de nyáron virágzik igazán.

Ez a fesztivál Tihany egyik legnagyobb rendezvénye. Itt minden a levenduláról szól ilyenkor, így ha Te is szerelmese vagy ennek a csodás kis növénynek, akkor nincs más hátra, mint előkapni a kerékpárodat és útra kelni. Június utolsó hétvégéjén, a Belsőtó partján, kézműves kirakodóvásárral, színes programokkal és vezetett túrákkal várják az érdeklődőket.

Helyszín: Belső-tó, Tihany, 8237

Dátum: június 29., 8:00–július 1., 19:00

3/5 Etyeki Piknik

A gasztronómia szerelmeseinek kiváló programlehetőséget nyújt a családias hangulatú rendezvény. Újhegyen és a Szépvölgyben, évente négy alkalommal is lehet találkozni hazánk gasztronómiai kincseivel. Legközelebb nyáron, június 9-10 között kerül megrendezésre a piknik. Különlegesség, hogy mindig az adott évszak jellegzetességeit kiemelve mutatják be a látogatóknak a legkiválóbb magyar borászok, kézműves kiállítók remekeit. Emellett, igényes programokkal, tehetséges művészekkel is várják a piknikezőket.

Helyszín: Etyek, Újhegyi utca

Dátum: június 9-10.

4/5 Csokoládéfesztivál

Ha szereted a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét és így tovább, akkor ezt a fesztivált nem szabad kihagynod. Mivel Szerencsen már 11.

alkalommal rendezik meg az Országos Csokoládé Fesztivált, joggal mondható, hogy minden édesszájúnak itt a helye. Családosoknak is remek kikapcsolódási lehetőség, hiszen a csokoládéból készült mesefigura szobrok vagy a csoki-kalandpark garantáltan lenyűgöző élmény a legkisebbeknek is. Augusztusban, az ínycsiklandozó finomságok mellett, kulturális programokkal, sportversenyekkel is várják az ide látogatókat.

Helyszín: 3900 Szerencs, Várkert, Rákóczi út

Dátum: Augusztus 24-26.

5/5 Vidor Fesztivál

Ha röviden kellene megfogalmaznom a fesztivál lényegét, azt mondanám ez az év legvidámabb hete. Hiszen a programsorozat első számú célja a szórakoztatni vágyás, méghozzá műfaji korlátok nélkül. 9 nap alatt, 60 helyszínen közel 400 program. Fiatalok, nyugdíjasok, az egészen kicsik, sőt még a tinédzserek is biztosan találnak itt kedvükre való műsort. Utcazene, koncertek, karikaturisták, és a legjobb színházi előadások mind felsorakoznak a nyár utolsó hetében Nyíregyházán. Akik szeretné még kicsit kitolni a vakáció utolsó mozzanatait, annak a vidámság és derű országos seregszemléjét kár lenne kihagynia.

Helyszín: Nyíregyháza

Dátum: Augusztus utolsó hete