5 kevésbé szokványos családi film, amit a kamaszok is élvezni fognak

Gyöngyösi Lilla
Írta: ,

Úgy érzed, a te családod a legfurcsább a világon? Mutatunk 5 olyan filmes családot, akik garantáltan különcebbek nálatok is. Könnyed kikapcsolódást nyújtó mozik helyett különleges, gyakran kíméletlenül őszinte családi filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek kicsit kevésbé ismertek, de mindenképpen megéri rájuk szánni az időt!

A család kicsi kincse Kép forrása: moviefanatic.com

Mit tehet a család, ha a kislányuk kitalálja: szépségkirálynő akar lenni? Természetesen mindenben támogatják őt.

Mindez még nem is lenne olyan különös, ha történetesen a kislány nem lenne csúnyácska. A család pedig nem állna csupa csodabogárból. Mégis felkerekednek, hogy a címszereplő valóra válthassa az álmát – útközben pedig, ahogy ez lenni szokott, egymáshoz is közelebb kerülnek.

A család kicsi kincse egy őrült road movie, amelyben egymást váltják az üdítően vicces jelenetek és a szívszorító pillanatok. Ráadásul mindez elsőosztályú színészek előadásában látható: a még csak szárnyát bontogató Abigail Breslin és Paul Dano mellett nagyot alakít Greg Kinnear, Alan Arkin és Toni Colette is.

Az élet fája Kép forrása: imdb.com

Miről szól Az élet fája? Egyszerűen mindenről.

Hihetetlenül hangzik, igaz?

Terrence Malick filmjének különlegessége, hogy az univerzum nagy kérdéseit egy családtörténetből bontja ki, annyira meggyőzően, hogy nem érezzük túlzásnak, amikor váratlanul dinoszauruszok tűnnek fel a vásznon.

Ahogy maga az élet, úgy a film is nagyon ellentmondásos, tele fájdalommal és szépséggel. Az élet fája nyugtalanító alkotás: egy kicsit a másik nagyon amerikai, mégis általános érvényű történet, az Édentől keletre hangulatát idézi. Malicknál viszont a bűn nem megbocsáthatatlan, így Az élet fája lenyűgöző élmény, Brad Pitt és Jessica Chastain pedig nagyszerűek a házaspár szerepében.