5 főzőműsor, ami komoly függőséget okoz

Raczky Júlia
Írta: ,

Biztosan nem a levegőbe beszélek, amikor azt mondom, hogy egy fárasztó nap után néha kifejezetten szórakoztató dolog bekapcsolni a tévét, és odakuporodni a kanapéra egy jó kis főzőműsor elé. Egyrészt ez a tevékenység szerfelett kikapcsol, hiszen nem igényel különösebb koncentrációt, ugyanakkor az ember számos jó ötlettel, recepttel lehet gazdagabb.

Gordon Ramsay: Börtönkonyha Kép forrása: cloudpix.co

Erre a kitűnő kis sorozatra valamelyik éjjel a Paprika TV-n figyeltem fel. Az a jó benne, hogy nem a mainstream vonalat képviseli a Gordon Ramsay-s műsorok között, hiszen egészen formabontó jelleggel és célzattal készült.

Itt a szakácsok királya ugyanis éppenséggel egy börtönbe látogat el, ahol célja, hogy igazi mesterszakácsokat faragjon a börtönlakókból.

A célszemélyek pedig igen lelkesek, hiszen szuper recepteket kell elkészíteniük, ugyanakkor az ember megismerheti a mögöttük rejlő történeteket is.

Stahl konyhája Kép forrása: new.borsonline.hu

A a híradóktól már réges-rég a főzőműsorokhoz és a szakácskönyvkiadáshoz átpártolt nagyasszony műsorai mindig nagyon családias hangulatba ringatnak.

Egyrészt a konyhája is pont úgy néz ki, mintha a sajátja lenne, másrészt a főzésekhez sokszor gyerek kuktákkal lát neki, akik iszonyú aranyosak. 

Ilyenkor mindig eszembe jutnak a saját első konyhai szárnypróbálgatásaim is, amik nagyon kedves emlékek!