4 isteni budapesti cukrászda, ahol édes a bűnbeesés

Raczky Júlia
Írta: ,

Nehéz ezekkel a listákkal, mert óhatatlanul is szubjektívre sikerednek – most sincs ez másképp. Azt viszont megígérhetem, hogyha kipróbálod a kedvenc helyeimet, nem fogsz csalódni! Hiszen egytől egyik olyan cukrászdákat válogattam neked, ahol egyrészt már tényleg megfordultam, másrészt pedig bármikor eltöltenék bennük akár egész napokat (na jó, heteket) is, végigkóstolva az összes finomságot.  

Budapest Cukrászda

Tudom, hogy nem egy klasszikus, ismert cukrászdával indítok, de azt gondolom, hogy ide mindenkinek legalább egyszer be kell tennie a lábát. Meggyőződésem továbbá, hogy ha ezt valaki tényleg megteszi, akkor onnantól kezdve a sorsa meg lesz pecsételve, és minden alkalmat meg fog ragadni, hogy valahogyan újra útba ejtse a 7. kerületben, a Bródy Sándor utca 23/A szám alatt található mennyei helyet.

Itt ugyanis olyan imádnivaló hangulat fogad, mintha az ember az előző századba csöppent volna. Általában egy nagyon aranyos néni mosolyog vissza az emberre, a berendezési tárgyak pedig tényleg autentikusan hozzák vissza a régi időket. A süti kínálat pedig…

Én általában hosszú percekig ácsorgok, és csorgatom a nyálamat, mert nagyon nehezen tudok dönteni. Rengeteg finom aprósütemény van, sós és édes egyaránt, a kedvencem például az áfonyás csokis keksz, vagy a hagyományos sós pálcika, amit igazán jó elmajszolgatni akár út közben is. Emellett isteni a karamellás tortaszelet is, de a kedvencem mégis a málnás sajttorta

Egy időben bevett napi rutinommá vált a hely Facebook oldalának az átpörgetése, mivel kis túlzással talán itt találhatóak a leggusztusosabban fényképezett desszertek az országban.

Az ember legszívesebben sírva fakadna a gyönyörűségtől, annyira szép, és láthatóan finom dolgokat nézhet itt, ugyanakkor hozzá kell tennem, hogy mindenképpen jól tesszük, ha túllépünk a virtualitás szintjén, és valóban ellátogatunk a Nyugati pályaudvar környékén található sütizőbe.

Mindenféle ínyencséggel találkozhatunk itt, szerintem a helyet leginkább a kreativitás jellemzi, Domi ugyanis mindig igyekszik valamilyen új recepttel előrukkolni, a legutóbbi, ami például megragadta a figyelmemet, a nutellás-epres sajttorta, Oreóval.

Igen, jól olvastad.